Marović: URA nikad jedinstvenija u radu za dobro Crne Gore

Građanski pokret URA je nikad snažnija, jedinstvenija i odlučnija u namjeri da sprovodi svoje programske ciljeve a prije svega prvi i najvažniji – da Crna Gora što skorije postane punopravna članica EU, poručila je potpredsjednica URE i ministarka za evropske poslove u Vladi Crne Gore dr Jovana Marović.

Ona je kazala da je na sinoćnjoj sjednici Predsjedništva te stranke donijeta odluka o potpisivanju Temeljnog ugovora sa SPC “uz razmjenu mišljenja, kako inače i funkcionišu sve istinski demokratske partije”.

“Nikad odlučnije nastavljamo zajednički rad kako u URI, tako i u Vladi, gdje naši ministri u resorima koje pokrivaju zaista daju svoj profesionalni maksimum, što daje rezultate i u ovom kratkom periodu trajanja 43. Vlade. Dakle, uzalud različite novinarske interpretacije o navodonom rascjepu unutar partije, imamo svoj magistralni put i programska načela ali i sasvim dovoljnog demokratskog kapaciteta, kako dolikuje jednoj građanskoj i evropskoj partiji”, poručuje Marović.

Dodaje i da su u URI usmjereni na mnogo važnija pitanja u ovom tenutku.

“A to je da vidimo kako ćemo na najbolji način voditi odgovornu državnu politiku koja će Crnoj Gori što prije obezbijediti punopravno članstvo u EU i što bolju ekonomsku situaciju u nezavidnim globalnim dešavanjima”, zaključuje Marović.