Marović Bojoviću: Kad govorite o izdaji zavirite prvo u svoje redove

Demokratski front je najmanje pozvan da govori o posvećenosti i podršci demokratizaciji i radu ove Vlade budući da su tek nekoliko dana nakon 30. avgusta okrenuli leđa nosiocu svoje liste i od samog početka rušili jedinstvo koalicionih partnera i dogovorene principe.

Kad govorite o izbornoj volji građanki i građana, pođite od toga da ste je najviše vi iz DF-a narušili i igrali se s njom. To ste uradili najavama protesta i bojkotom rada parlamenta kada su na dnevnom redu bila važna pitanja od značaja za naš evropski put i dobrobit građanki i građana. To ste uradili kada ste, zajedno sa Demokratama, uslovili izglasavanje Tužilačkog savjeta vašim ulaskom u Vladu. Na taj način ste pokazali da su vam fotelje i vaši lični interesi važniji od građanki i građana, borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala i članstva u EU.

Zbog toga i ne čudi što su se među prvima iz DF-a oglasili baš oni koji su uspjeli da uguraju članove svojih familija u Vladu, a većina jeste, baš kao što je pokazano i zavidno jedinstvo u rušenju same Vlade u kojoj ste sve vrijeme participirali. 

Spočitavanje da je URA planirala drugačije scenarije od same izborne pobjede iz redova onih koji su uradili sve da ovaj projekat ne uspije je u najmanju ruku licemjerno. Zato sada ne prebacujte lopticu u naše dvorište već zavirite u sopstvene redove jer ćete tamo naći odgovor na sva vaša pitanja.

Jovana Marović, potpredsjednica