Marković: Turizam najveća privredna šansa Cetinja, iskoristiti savršenu geografsku poziciju

„Iskoristićemo savršenu geografsku poziciju, blizinu Glavnog grada i mora, dva nacionalna parka, blizinu aerodroma u Podgorici i Tivtu, bogato kulturno istorijsko nasljeđe i u uz stručne i odgovorne kadrove stvoriti novu perspektivu za razvijanje različitih vidova turizma poput kulturnog, vjerskog, sportsko-rekreativnog, festivalskog, eko i seoskog turizma“, istakao je Ivan Marković, kandidat za odbornika liste eetinjske URE Može Cetinje – Može Crna Gora. 

Marković navodi da je turizam najveća privredna šansa Cetinja i da se moraju stvoriti elementarni preduslovi za njegov dalji razvoj, prije svega sa poboljšanjem infrastrukture i hotelskih kapaciteta.

„Turističku ponudu potrebno je upotpuniti sa razvojem porodičnih poljoprivrednih gazdinstava koja bi bila u funkciji turizma. Mi moramo predstaviti jedinstveni i integrisani turistički proizvod Prijestonice, kao neizostavni sadržaj za svakog ko posjeti našu zemlju. To će obuhvatiti adekvatnu valorizaciju NP Skadarsko jezero i NP Lovćen, vjerskog turizma i jedinstvene trpeze Prijestonice“, ističe Marković

Dodaje da to sve podrazumijeva utvrđivanje kriterijuma i brendiranje autentičnih proizvoda. ,,Pored toga, i obezbjeđivanje podsticaja za razvoj poljoprivrednih djelatnosti, sa akcentom na organsku proizvodnju i uvezivanje sa turističkom privredom”, zaključuje Marković.