Luka Rakčević i koalicija “Može Podgorica – Ovo je naš grad” predstavili izborni program na Gorici

Luka Rakčevic i koalicija “Može Podgorica – Ovo je naš grad” danas su predstavili izborni program za predstojeće lokalne izbore u Glavnom gradu. Mjesto održavanja prezentacije simbolično ukazuje na dugogodišnju borbu podgoričkog odbora GP URA za zaštitu brda Gorice koja je rezultirala konačnom odlukom da Gorica postane Park prirode.

Rakčević je predstavio glavne smjernice razvoja Glavnog grada u narednom četvorogodišnjem periodu. Istakao je da je njihova glavna vizija izgradnja odgovornog i funkcionalnog grada koji će na otvoren i transparentan način građankama i građanima podići svijest o važnosti zelenog i održivog razvoja grada.

Rakčević je kazao da je njihov program baziran na osam glavnih prioriteta: 
1. Urbanizovaće ogromni prostor Sadina i na njemu – IZGRADITI MODERNU, ZELENU I SAMOODRŽIVU NOVU PODGORICU2. SVAKI OTVORENI KROV U PODGORICI BIĆE POKRIVEN SOLARNIM PANELIMA
3. Izgradiće podzemnu garažu od bivšeg “Beka“ do “Kanarinki“ (tj. restorana “Radovče“) i zatvoriti centar grada za saobraćaj!
4. KUPIĆE TRAMVAJE I TRAMVAJSKIM LINIJAMA RIJEŠITI VELIKE SAOBRAĆAJNE GUŽVE
5. Izgradiće podzemnu garažu u ulici Špira Mugoše i ZATVORITI STARU VAROŠ ZA SAOBRAĆAJ!
6. Rekonstruisaće Robnu kuću “Beograd“ i u njoj smjestiti 200 start up kompanija!
7. NASTAVIĆE ŠETALIŠTE UZ MORAČU: OD JUNION BRIDŽA DO DUKLJE
8. KASARNA MORAČA BIĆE NOVI CENTRALNI GRADSKI PARK 

Rakčević je istakao i da će zasaditi pola milona novih sadnica drveća i za 50 mjeseci mandata izgraditi 50 dječijih igrališta. 

Na samom kraju prezentacije programa staropodgoričanin Sead Sejo Mandić se obratio prisutnim i iskazao punu podršku Luki Rakčeviću i listi “Ovo je naš grad – Može Podgorica”. “Neophodno je veće ulaganje i zaštita starih djelova grada, Stare Varoši i Drača, koji predstavljaju duh stare Podgorice” zaključio je on.