Liderima desnice Bečiću i Bogdanoviću se ne sviđa distribucija pravde, otuda histerija i teorije zavjere

Nakon što su započete konkretne akcije povodom organizovanog kriminala i korupcije od strane reformisanog tužilaštva oni koji su ovih dana najbučniji i kojima se takve akcije ne dopadaju jesu lideri desnice predvođeni Aleksom Bečićem i Borisom Bogdanovićem.

Razumijemo da je njihov naum o blokadi reforma u tužilaštvu, kao o blokadi države propao ali ne razumijemo zašto toliko histerije, buke i bijesa i ako je to karakteristično desničarskoj politici koju zastupaju.

Oni koji su 7 mjeseci opstruirali izbor novog Tužilačkog savjeta i smjenu Milivoja Katnića sa čela Specijalnog državnog tužilaštva, a koji je sve predmete organizovanog kriminala i korupcije gurao u fioke, sada krivce žele da teorijama zavjere označe u Dritanu Abazoviću i URI. U svojim fantazijama i teorijama zavjere Bečić i Bogdanović na taj način prevazilaze čak i Nebojšu Medojevića.

Upravo je URA za tih 7 mjeseci blokade reformi u tužilaštvu, koje su radile Demokrate, svakodnevno javno ukazivala na neophodnost reformi i izbor novog Tužilačkog savjeta kako bi se pokrenuli krupni slučajevi organizovanog kriminala za šta prvu i posljednju riječ daje upravo tužilaštvo a ne izvršna vlast.

Uzalud teorije zavjere, histerija, buka i bijes lidera desnice Bečića i Bogdanovića, distribucija pravde i deblokada države i njenih institucija je krenula a oni na to više ne mogu uticati. Pritom ostaju politički najodgovorniji zbog čega su kriminal i korupcija u velikom obimu cvjetali i nakon smjene režima 2020. godine.