Licemjerju DPS nema kraja – uništili Goricu, a sad je navodno brane

,,Licemjerje rukovodstva Glavnog grada i lokalnog DPS-a, koji se večeras uče kulturi protesta i koji uporno pokušavaju da prebace sopstvenu odgovornost za haos na Gorici novom rukovodstvu Ministarstva, ovih dana doseže nadrealne granice. Zbog toga je, dok URA po ko zna koji put pokušava spasiti Goricu od nasrtaja DPS-a, ukazujemo na par svima poznatih činjenica, ukazali su u Građanskom pokretu URA.

URA podsjeća na hronologiju dešavanja, koji potvrđuju nedvosmislene i otvorene namjere DPS-a da se Gorica betonira i devastira.

“DUP “Nova Varoš 2″, po kome se gradi nova stambena zgrada na padinama brda, usvojen je 18. septembra 2018. godine u Skupštini Glavnog grada, glasovima DPS-a, SD-a i drugih predstavnika lokalne većine. Taj katastrofalni DUP, koji je URA i tada oštro kritikovala, ucrtao je na desetine novih zgrada širom padina brda Gorica, čijom realizacijom bi se trajno i bespovratno uništio prostor našeg najljepšeg brda”, podsjetila je URA.

URA podsjeća da je taj DPS-ov DUP pružio legalnu mogućnost investitorima da prikupe neophodnu dokumentaciju i da krenu u izgradnju objekta.

“Da parodija bude veća, investitori nisu mogli graditi objekat na prvobitnoj parceli, već su istu parcelu proširili i dokompletirali – uz podršku lokalnih vlasti, kako bi se mogli započeti radovi”, ukazala je URA.

URA je krajem 2019. godine podigla glas i protiv tada najavljene izgradnje nove zgrade, u blizini ove koja se ovih dana gradi na Gorici, nakon čijeg pritiska je Glavni grad i tadašnja Vlada Duška Markovića zabranila izgradnju na navedenim parcelama.

“Tada je, u februaru 2020. godine, Vlada DPS-a, na iznuđeni predlog Ivana Vukovića, zabranila građenje objekata na više urbanističkih parcela, ali NE i na ovoj parceli, na kojoj se danas gradi novi objekat. Da su imali zeru volje, tada bi riješili čitav problem i danas ne bi morali rješavati haos koji su za sobom ostavili”, ukazala je URA.

URA opet poziva Glavni grad da obnovi razgovore sa investitorima i da se pristupi razmjeni parcela, u korist svih zainteresovanih strana i javnog interesa.