Laketić: Nerad Filipa Radulovića kao direktora MW koštao građane 220 hiljada eura

,,Ako ste se pitali ko je Filip Radulović, pa to je čovjek koji je ostvario “crnogorski san”, da sjedi u fotelji, da ništa ne radi i da za to prima platu. Radulović je kao izvršni direktor Montenegro worksa za nekih 10 mjeseci uspio da sa par zaposlenih ljudi potroši 220 hiljada eura novca građana, a da pri tome ne napravi niti jednu jedinu korisnu stvar za državu i njena preduzeća. Kada se podvuče crta ispada da je tadašnji ministar finansija Milojko Spajić svom prijatelju Filipu Radulović poklonio direktorsku poziciju na čelu državnog preduzeća čiji rezultat je NULA, pardon, 220 hiljada minusa u budžetu svih građana”, saopštio je danas član Glavnog odbora (GO) Građanskog pokreta URA Boško Laketić.

Kako je kazao, taj “crnogorski san” Filipa Radulovića je prekinula Vlada na čelu sa premijerom Dritanom Abazovićem ukinuvši Montenegro works, zbog čega je čini se Radulović i dalje ljut na premijera Abazovića. ,,Jer da posebno brine o interesima i imidžu Crne Gore i Aerodromu Tivat, svoju brigu bi pokazao i svaki put kada je na Aerodromu prokišnjavao krov u poslednjih 17 godina, a od kada nije uložen niti jedan cent da se taj problem riješi – ali tada je bio DPS na vlasti i za Radulovića je u Crnoj Gori bilo sve idealno. Ali na stranu to, Filip Radulović, kada je od strane građana i bio plaćen da se pozabavi problemima poput ovog vezanog za Aerodrom Tivat, nije uradio apsolutno ništa da se problem riješi, a danas krivi druge za svoj nerad. Možda su određeni mediji, Radulović i neki “građanski aktivisti” uspijeli da predstave javnosti kako su na Aerodromima Crne Gore tekli “med i mlijeko” dok nije došla Vlada Dritana Abazovića i onda je sve krenulo kako ne treba, ali istina je daleko od toga. Problemi na Aerodromima Crne Gore su decenijski, gdje nijesmo u godinama nazad imali nikakva značajnija ulaganja u infrastrukturu, zbog čega se i stvaraju gužve na našim aerodromima, jer broj putnika u određenim satima je višestruko veći od projektovanih kapaciteta terminalnih zgrada. Zbog čega i prokišnjavaju aerodromi u Tivtu i Podgorici, ali ne još zadugo, jer se aktuelni menadžment Aerodroma uhvatio u koštac sa tim problemima i rekonstrukcija krova na aerodromu u Podgorici je uveliko u toku i biće završena u narednih mjesec dana. Kada je u pitanju Aerodrom Tivat i tu se ubrzo očekuje početak radova na rekonstrukciji krova nakon punih 17 godina od kad isti prokišnjava”, naveo je Laketić.

Za razliku od Montenegro worksa i Filipa Radulovića koji nije ni napravio analizu šta raditi sa Aerodromima Crne Gore iako mu je to bio zadatak, napominje još član GO URE, aktuelni menadžment je upravo uradio tu analizu. ,,Uz to Aerodromi Crne Gore uz sve probleme bilježe i odlične rezultate, pa se očekuje da ova godina i za njih bude rekordna. U prilog tome govori i činjenica da u prvih pet mjeseci ove godine Aerodromi bilježe prihod od 9,9 miliona eura, što je za 52% više nego kada je Filip Radulović bio na čelu Montenegro worksa. Takođe, broj putnika je u prvih 5 mjeseci veći za 48% u odnosu na period kada je Filip Radulović bio na čelu Montenegro worksa. Pokrenuta su i značajna ulaganja posle više decenija i u infrastrukturu, na Aerodromu Tivat sanirane su parking pozicije 3 i 5 i robna sluzba, na Aerodromu Podgorica u toku je sanacija parking pozicije 3, izgrađen je tehnički prolaz, u toku je sanacija i već pomenutog krova, potpisani ugovori za nabavku GH opreme koja će bitno da podigne operativne kapacitete i unaprijedi sigurnost operacija, očekuje se po prvi put deicing usluga koja obezbjeđuje kontinuitet operacija zimi, sertifikovan je konačno aerodrom Podgorica i još dosta toga. Sve u svemu, unaprijeđeno poslovanje u svim segmentima u odnosu na period kada je Filip Radulović bio na čelu Montenegro worksa”, zaključuje Laketić.