Konatar: URA podržava povećanje plata i penzija, ali bez zaduženja ili ukidanja doprinosa za penzije

Kao poslanik koji je u Skupštini Crne Gore glasao za program Evropa sad 1, podržavam povećanje plata i penzija. Međutim, to povećanje ne smije doći kao posledica kreditnog zaduživanja Crne Gore ili ukidanja doprinosa za Fond PIO, kazao je potpredsjednik URE Miloš Konatar.

Konatar je istakao da niko danas u Crnoj Gori nema pravo da zaduženjem stavlja okove budućim generacijama ili ugrozi primanje penzija starijim generacijama koje su izgradile ovu zemlju.

Vlada Dritana Abazovića je bez zaduženja ili ugrožavanja finansiranja Fonda PIO povećala prosječnu bruto zaradu u Crnoj Gori sa 873 na 1000 eura i prosječnu penziju sa 299 na 405 eura. Danas u Crnoj Gori imamo najmanji javni dug u odnosu na BDP u poslednjih 10 godina i niko nema pravo da zarad ličnog hira ugrozi finansijsku stabilnost naše zemlje.

Crna Gora danas ima najveći rast BDPa u Evropi i to je put kojim treba ići. Domaćinskim odnosom prema državnom novcu i javnim finansijama, stvorili smo uslove za povećanje plata i penzija koje zaslužuju građani Crne Gore, ali ne ugrožavajući budućnost novih generacija i penzionere koji zaslužuju posebno poštovanje, zaključio je poslanik URA Miloš Konatar.