Konatar: URA amandmanski podržala zahtjev Sindikata javne uprave i pravosuđa za povećanje njihovih plata od 10%

Amandmanski smo podržali zahtjev Sindikata javne uprave i pravosuđa za povećanje njihovih plata od 10%, a što je predviđeno Granskim kolektivnim ugovorom koji je sa njima potpisala Vlada Dritana Abazovića, saopštio je šef poslaničkog kluba URE Miloš Konatar.

On je istakao da je Građanski pokret URA podnio set od preko 70 amandmana na Predlog budžeta za 2024. godinu koji se odnose na povećanje plata zaposlenih u javnoj upravi, sudstvu i državnom tužilaštvu.

Konatar je pozvao sve poslanike i poslanice u Skupštini Crne Gore da podrže amandmane kojima se, između ostalog, predviđa i povećanje zarada zaposlenima u Specijalnom državnom tužilaštvu, kao glavnoj instituciji u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Konatar je napomenuo da je Građanski pokret URA podnio amandmane na Budžet i za povećanje plata zaposlenih u prosvjeti od 10%. “Granski kolektivni ugovori moraju biti ispoštovani u suprotnom neminovno će uslijediti tužbe radnika koje bi izazvale milionske izdatke na teret države. Takođe, nema potrebe da bilo ko od radnika svoja prava traži na ulici zbog nečega što ga po potpisanim ugovorima sleduje”, zaključio je Konatar.