Konatar sa Sindikatom Telekoma: Što prije riješiti pitanje štrajka zaposlenih

Predsjednik Kluba poslanika „Crno na bijelo“ Miloš Konatar, sastao se danas u Skupštini Crne Gore sa predstavnicima Sindikata Telekoma Crne Gore i Generalnim sektretarom Unije slobodnih sindikata, gospodinom Srđom Kekovićem.

Tokom razgovora je iskazana zabrinutost zbog trenutne situacije u Crnogorskom Telekomu koja se manifestuje kroz višemjesečni štrajk zaposlenih.

Takođe, Konatar je istakao da u Crnoj Gori zakoni moraju važiti jednako za sve i da se zaposlenima mora omogućiti pravo na štrajk u skladu sa Zakonom o radu i Zakonu o štrajku uz istovremeno poštovanje zakonom propisanog minimum procesa rada.

Konatar je tokom razgovora apelovao na Sindikat Telekoma da nastavi da radi sve kako bi kroz dijalog sa menadžmentom došli do zajednički prihvatljivog rješenja.

Na kraju, poslanik Konatar je apelovao na nadležne institucije da budu efikasne kako bi se problemi zaposlenih riješili što prije uz istoveremeni poziv menadžmentu Crnogorskog Telekoma i predstavnicima sindikata da kroz dijalog i argumentovani razgovor što prije riješe probleme koji su doveli do postojećeg štrajka zaposlenih.

Konatar je zaključio da će poslanički klub na čijem je čelu pratiti nastavak ovog procesa i shodno mogućnostima djelovati na eventualne izmjene postojećih zakona koji bi dodatno zaštitili prava zaposlenih.