Konatar sa Milerom: URA će uraditi sve da Crna Gora bude prva naredna članica EU

Ključni politički cilj Građanskog pokreta URA je članstvo Crne Gore u Evropskoj uniji, i kao partija ćemo uraditi sve da naša zemlja bude prva naredna članica EU, rekao je poslanik URA Miloš Konatar u razgovoru sa šefom Jedinice za Crnu Goru i Srbiju u Generalnom direktoratu za susjedstvo i pregovore o proširenju Evropske komisije Majklom Milerom.

Konatar je kazao je da će URA podržavati evropski put Crne Gore nezavisno od toga da li je na vlasti ili u opoziciji. URA je spremna za sprovođenje najzahtjevnijih reformi što smo i pokazali predvodeći borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, kao najtežeg zadatka koji se postavio pred Crnu Goru.

Miler i Konatar su izrazili zadovoljstvo zbog kompletiranja i izbora 7. sudije Ustavnog suda gospodina Faruka Resulbegovića. Saglasili su se da je ovo značajan korak naprijed, koji je neophodno ispratiti i sa izborom VDT-a i nedostajućih članova Sudskog savjeta. 

Miler je rekao da je Evropska unija spremna da pruži značajnu političku, finansijsku i ekspertsku podršku u cilju bržeg napretka u sprovođenju ključnih reformi u Crnoj Gori povezanih sa EU, sa posebnim naglaskom na ispunjavanje privremenih mjerila u poglavljima vladavine prava 23 i 24.