Konatar pita Spajića: Da li je tačno da zadužujete građane sa novih 700 miliona?

“Vlada Milojka Spajića samo u prvih 100 dana je pokazala svojim neodgovornim odnosom da nije u stanju da poštuje granske kolektivne ugovore, čime je uskratila prava zaposlenima u prosvjeti, upravi i pravosuđu. Ali se sa druge strane pokazala sposobnom, da ukine akciju “STOP inflaciji”, ali i da poveća cijenu struje i time izazove rast cijena i novi udar na budžet građanki i građana. Takođe, ono u čemu je Spajićeva Vlada očigledno najuspješnija jeste zaduživanje građana i države Crne Gore”, saopštio je šef poslaničkog kluba Građanskog pokreta URA Miloš Konatar.

On je istakao da je Spajićeva Vlada za svega 2, 3 mjeseca svoga rada zadužila državu već 159 miliona eura, što je mnogo više nego što se Abazovićeva Vlada zadužila u čitavom svom mandatu, jer je njeno zaduženje bilo svega 100 miliona eura. “A već sada imamo najave i novog zaduženja od čak 700 miliona eura. Ako uz to novo zaduženje dodamo i prethodno od 159 miliona dolazimo do cifre od 859 miliona eura i to samo za 100 dana. Iako je od Spajića i njegove Vlade – mnogo je”, dodaje Konatar.

On je javno pitao premijera Spajića, da li su tačne najave da ćete državu Crnu Goru i njene građane zadužiti sa novih 700 miliona eura.