Konatar PES-u: Da su usvojeni amandmani URE prosvjetari bi dobili veće plate i to nije gubitak već dobit za Crnu Goru

“Pokret Evropa sad ne razumije da ulaganje u obrazovanje nije gubitak, već dobit za Crnu Goru. Da su usvojeni amandmani poslanika Građanskog pokreta URA sa 18 miliona eura bi podigli plate prosvjetarima, koji su kičma našeg sistema i koji svojim radom ulažu u našu djecu i budućnost Crne Gore”, saopštio je šef poslaničkog kluba URE Miloš Konatar.

“I da je 100 miliona, kako kažu iz pokreta Evropa sad, a opet pričaju neistine i obmanjuju javnost, to vrijedi jer je obrazovanje budućnost Crne Gore. Odbijanjem amandmana URA od strane Spajićevog PES-a – država će izgubiti više od 100 miliona eura sudskih troškova, koje će otići advokatima, izvršiteljima i sličnim uključenim stranama”, poručio je Konatar.

On je zaključio da su poslanici URE ponosni na svojih gotovo 100 amandmana na Budžet za 2024. godinu sa kojima su tražili i povećanje penzija svim penzionerima bez izuzetka, povećanje zarada zaposlenima u javnoj upravi i pravosuđu, prosvjeti, kao i finansiranje kvalitetnih projekata u zdravstu, obrazovanju i saobraćajnoj infrastrukturi. Na žalost svih građana Crne Gore, Spajićevi poslanici su odbili sve ove amandmane i time pokazali svoje pravo lice.