Konatar: Obezbijedićemo dodatnih 500 000 EUR iz budžeta za izgradnju fiskulturne sale u Mrkojevićima

Građanski pokret URA iniciraće dodatnih 500 000 EUR u budžetu za 2022. godinu za izgradnju fiskulturne sale u Mrkojevićima.

Naime, u komunikaciji sa predstavnikom Odbora za izgradnju ovog strateški važnog objekta Eminom Durakovićem, ali i poštujući ranije prijedloge našeg odbora u Baru odlučili smo da obezbijedimo sredstva i izvodljivost ovog projekta do kraja. Valja napomenuti da je amandmanom URE u budžetu za 2021. godinu obezbijeđeno dodatnih 100 000 EUR koja će biti prenešena u budžet za 2022. godinu pošto još nije završen glavni revidovani projekat, niti formalno obezbjeđena građevinska dozvola.

Pošto smo upoznati sa dinamikom svih pripremnih aktivnosti, ovih dana se očekuje revidovani glavni projekat koji će dati preliminarni predračun ukupne investicije. S obzirom da je već obezbijeđen iznos od 300 000 EUR od strane filantropskog iseljeničkog kluba “Rumija” iz Čikaga, Opštine Bar i preko našeg amandmana, smatarmo da će po nekim procjenama još 500 000 EUR biti neophodno kako bi se ovaj projekat uspješno realizovao bez zastoja. Mi smo sve vrijeme čekali informaciju o konačnoj finansijskoj konstrukciji, kako bi u prijedlogu budžeta za 2022. godinu uvrstili nedostajući iznos, ali svakako, da li kroz sam prijedlog Ministarstva finansija ili amandmanskim djelovanjem insistiraćemo da se obezbijede kompletna sredstva za ovu investiciju.

Isto tako, GP URA će sa zadovoljstvom podržati amandman kolega iz parlamentarne većine kojim se traži dodatnih 1 milion EUR za rekonstrukciju sada već regionalnog puta kroz Mrkojeviće na relaciji Volujica – Kamenički most, pošto se ovaj projekat godinama nalazi kao prvi strateški prioritet našeg odbora u Baru. Ne samo da ćemo podržati amandman, već će URA biti garant da se obezbijede sva neophodna sredstva za ovaj projekat značajan za Mrkojeviće i Bar, ali  i državu Crnu Goru i da se isti kontinuirano realiziju u najbržem mogućem roku.  Prosto nam je neshvatljivo da je ovako važna investicija morala da čeka 25 godina na realizaciju i da prethodna vlast nije imala sluha za ovaj projekat od nasušne potrebe za građane Mrkojevića. URA ne želi da čeka, već odmah da rješava prioritete, a preuzimanjem lokalne uprave na skorim izborima prekinućemo i krajnje ponižavajući odnos bivše vlasti prema ovom kraju.

Miloš Konatar,

potpredsjednik URA i šef poslaničkog kluba “Crno na bijelo”