Konatar: Ministar finansija potvrdio da nema bankrota, Spajić i Krvavac da se izvine građanima

Na današnjoj sjednici skupštinskog Odbora za ekonomiju, finansije i budžet ministar finansija Novica Vuković potvrdio da Crna Gora nije u opasnosti od bankrota, a da budžetski prihodi rastu.

Na ovaj način je demantovana priča Milojka Spajića i Branka Krvavca o bankrotu Crne Gore, a poslanik Miloš Konatar ih je pozvao da se izvine građanima Crne Gore.

Predstavnici Ministarstva finansija su potvrdili i da će Crna Gora 2023. godinu završiti najverovatnije u suficitu, na šta je Konatar dodao da će to sigurno biti tako i da Crna Gora na kraju oktobra mjeseca ima suficit u budžetu od 183 miliona eura.

“Procenat javnog duga je na 60% BDP-a i najmanji je u proteklih 10 godina, budžetski prihodi su znatno viši od planiranih, dok su rashodi niži od planiranih. Sve su to dokazi da je 43. Vlada Dritana Abazovića vodila fiskalno odgovornu politiku i ostavila stabilne javne finansije, a da je priča o bankrotu pala u vodu. Zbog toga bi smo trebali da imamo izvinjenje Milojka Spajića i Branka Krvavca zbog širenja panike o bankrotu države koja kao što vidimo nije imala nikakvog uporišta u realnosti”, istakao je Konatar.

On je na kraju apelovao, da bez obzira iz koje partije ko dolazi, da se ubuduće moramo zarad jeftinih političkih poena okanuti tako krupnih i neutemeljenih priča kao što je bankrot države.