Konatar i Radovanić sa Zaracinom: Izbor sudija Ustavnog suda prioritet na evropskom putu Crne Gore

Potpredsjednik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar i generalni sekretar te partije Mileta Radovanić sastali su se danas sa specijalnim izaslanikom Vlade Njemačke za zemlje Zapadnog Balkana, Manuelom Zaracinom.

Učesnici sastanka su se saglasili da su izglasavanje sudija Ustavnog suda i njegova deblokada najveći državni interesi Crne Gore u ovom trenutku.

Konatar je tom prilikom istakao da je URA jedina politička partija u Skupštini Crne Gore koja je do sada glasala za sve kandidate Ustavnog suda i Sudskog savjeta. ,,To je prvi naredni korak na evropskom putu naše države koji ona mora da napravi. To je naš prioritet”, naveo je on.

Generalni sekretar URE napomenuo je da ideja o evropskoj Crnoj Gori nema alternativu. ,,Bez funkcionalnog Ustavnog suda pravosuđe Crne Gore i vladavina prava duboko su oslabljeni, a bez njih nema ni napretka u evropskim integracijama”, naveo je Radovanić.

Specijalni izaslanik Zaracin iskazao je podršku evropskoj budućnosti Crne Gore, dok Konatar i Radovanić zaključuju da je privrženost evropskom putu nezamjenjivi spoljnopolitički cilj naše države.