Konatar i Radovanić na sastanku sa Timonijeom: Francuska ostaje partner Crnoj Gori na putu ka EU

Na sastanku je bilo riječi o aktuelnoj političkoj situaciji i rješenjima za izlazak iz ekonomske krize u kojoj se Crna Gora trenutno nalazi. Kako je istaknuto, ključni ciljevi Crne Gore i u narednom periodu biće borba protiv korupcije i organizovanog kriminala, ali i napredak u evropskim integracijama. ,,To su vrijednosti za koje se i Građanski pokret URA, ali i Vlada Crne Gore programski zalažu. Mi vidimo Crnu Goru isključivo kao evropsku, građansku i ekološku državu. Francuska i Evropska unija (EU) ostaju partneri Crne Gore na njenom putu evropskih integracija. Oko tog segmenta spoljne politike za Građanski pokret URA nema pregovora”, kazao je potpredsjednik URE Miloš Konatar.

,,Za Crnu Goru ne postoji drugi spoljno-politički kurs osim članstva u EU. Zato je od presudnog značaja da imamo podršku i pomoć naših inostranih partnera”, kazao je tom prilikom generalni sekretar URE Mileta Radovanić.

Pored toga, na sastanku je razgovarano i o izazovima u sektoru zdravstva i kako se uhvatiti u koštac sa zdravstvenom krizom izazvanom pandemijom virusa COVID-19, kao i o konkretnim aktivnostima koje će služiti za pripremu i kao pomoć predstojećoj turističkoj sezoni.