Konatar – Hrebičkova: Podrška Češke Republike evropskoj budućnosti Crne Gore

Predsjednik Kluba poslanika „Crno na bijelo”, Miloš Konatar i sekretarka Kluba poslanika, Aida Batilović sastali su se danas sa ambasadorkom Češke, Nj.E. Janinom Hrebičkovom i zamjenicom amabasadorke, gospođom Petrom Ali Dolakovom.

Sagovornici su razmijenili informacije o najvažnijim događajima u proteklom periodu u Crnoj Gori, a poslanik Konatar je upoznao ambasadorku sa konceptom evropske vlade sa jasnom agendom usmjerenom ka evropskim integracijama, reformi i borbi protiv organizovanog kriminala.

Tom prilikom je napomenuo da je glavni cilj nakon izbora ispunjen, dogodile su se političke promjene ali se mora nastaviti dalje kako bi Crna Gora u najskorijem roku postala članica Evropske unije i da se period stagnacije ne smije nastaviti.

Poslanik Konatar je upoznao ambasadorku sa dosadašnjim aktivnostima kada su u pitanju inicijalni razgovori sa političkim akterima i obavljenim konsultacijama o programskim načelima i prioritetima buduće Vlade.

Ambasadorka Hrebičkova se zahvalila na pruženim informacijama i pozdravila napore koje  URA i njen lider Dritan Abazović ulažu kada su u pitanju demokratski i evropski procesi u Crnoj Gori i kazala da će svaka vlada koja bude proevropski orijentisana imati punu podršku Češke Republike na tom putu.

Ambasadorka je istakla važnost intenzivne diplomatske saradnje i rada ka ispunjenju ključnih ciljeva.

Zajednički je konstatovano da je saradnja sa evropskim partnerima od ključnog značaja, iskazano je zadovoljstvo zbog istih vrijednosti i ciljeva.

Konstatovano je  i da naša država ima odlične odnose sa državama u regionu i da je to veliki kapital za buduće procese i saradnju.

Obije strane su iskazale pozitivna očekivanja kada je u pitanju rad buduće Vlade i nadu da će svi politički akteri prepoznati trenutak,  pokazati odgovornost i spremnost da rade zajedno na sprovođenju reformi i napredovanju Crne Gore u pristupnim procesima ka EU.