Konatar: Evropski put i borba protiv korupcije su najbolji ljekovi protiv negativnih stranih uticaja

“Crna Gora ostaje na evropskom putu i posvećeni saveznik naših evroatlanskih partnera i nema tog stranog uticaja koji će promijeniti naš ključni politički cilj – članstvo u EU”, izjavio je potpredsjednik Građanskog pokreta URA i poslanik Miloš Konatar na konferenciji “Transparentnost za regionalnu stabilnost” u Beogradu, koju organizuje Medđunarodni republikanski institut IRI.

Konatar je naglasio da su evropski put Crne Gore i borba protiv korupcije najbolji ljekovi protiv negativnih stranih uticaja. 

“U Ustavu Crne Gore je zapisano da smo privrženi evropskim i evroatlanskim integracijama i bilo kakav strani uticaj koji je protivan tim ciljevima, je uticaj protiv nacionalnih interesa naše zemlje i kao takav je neprihvatljiv”, naglasio je Konatar.

Kazao je da je “Vlada Crne Gore na čelu sa premijerom Dritanom Abazovićem posvećena izgradnji Crne Gore kao građanske, evropske i ekološke države, ali i odlučnoj borbi protiv kriminala i korupcije”. 

“Na taj način će se naša zemlja vođena svojim nacionalnim interesima i interesima građana Crne Gore najbolje oduprijeti bilo kakvim domaćim ili stranim negativnim uticajima”, zaključio je Konatar.