Konatar: Đukanović, Lukšić i Marković da odgovaraju zbog palih garancija

Ona je istakao da je zbog toga vrlo važno da Tužilaštvo sve slučajeve dovede do kraja da bi, kako kaže Konatar, vidjeli ko je krao i oštetio budžet države Crne Gore za 220 miliona eura.

“Svi u Crnoj Gori znamo ko je jedini mogao da odobri garancije Vlade od 220 miliona eura, čak i privatnim firmama bez pokrića, koje su na kraju platili građani. Znaju dobro i u Tužilaštvu ko su u tom periodu bili premijeri tj. oni bez čijeg potpisa nije moglo biti isplaćeno 220 miliona eura na štetu države Crne Gore”, ukazuje on.

Konatar napominje da Đukanović, Lukšić i Marković moraju odgovarati, kao bivši premijeri za čijih mandata se desila pljačka i za čije vrijeme se budžet države oštetio za preko 220 miliona eura.

“Vlada je u većini slučajeva bez pokrića garantovala za krađu novca svih nas poreskih obveznika, pa očekujemo da Tužilaštvo ide do kraja, do predsjednika Vlade iz tog perioda, koji su dali zeleno svjetlo i bez čijeg odobrenja se cijela priča oko garancija ne bi mogla izvesti. Svako onaj ko je zlopotrijebio makar euro novca građana i oštetio državu mora odgovarati, ali moraju odgovarati svi nalogodavci i kreatori, i oni koji su nesavjesnim radom to dopustili, a ne samo izvođači radova”, naglašava Konatar.

Na kraju zaključuje da u Crnoj Gori ne smije biti nedodirljivih i da zakon mora važiti jednako za sve.