Konatar amandmanima traži više novca za IT industriju i novac za izgradnju fiskulturne sale u OŠ “Lovćenski partizanski odred”

Potpredsjednik URA i poslanik te partije u Skupštini Crne Gore Miloš Konatar tražiće amnadmanski povećanje iznosa za potprogram „Inovacije i tehnološki razvoj“ u okviru budžeta za 2022. godinu i to sa 255, 484. 32 EUR koliko je predviđeno na 510, 964. 00 EUR.  

On će zatražiti i 300, 000 EUR za izgradnju fiskulturne sale u okviru za OŠ “Lovćenski partizanski odred” na Cetinju. 

Podsjetimo, ranije je najavljeno da će Konatar amandmanski tražiti dodatnih 500, 000 EUR i za fiskulturnu salu u Mrkojevićima u Baru.

“IT sektor kao najbrže rastuća industrija u Crnoj Gori ali i kao industrija koja sve ukupno iznosi oko 10% crnogorskog izvoza, predstavlja veliki kapacitet za dalji razvoj naše države. Zato kao mjeru podsticaja daljem razvoju i mjeru podsticaja mladim ljudima da pokrenu sopstvene biznise i ostanu da stvaraju u našoj državi predlažemo ovaj amandman”, stoji u obrazloženju Konatara povodom amandamana kojim se traži povećanje iznosa za potprogram „Inovacije i tehnološki razvoj“.

“Smatramo da opredijeljena suma iako veća u odnosu na prethodnu godinu nije dovoljna jer ne pokriva pune kapacitete i mogućnosti. Kao mala zajednica moramo naučiti da diverzifikujemo naša ulaganja i prepoznamo IT sektor kao budućnost našeg daljeg razvoja. Povećanjem sredstava otvaramo vrata mnogima koji do sada nisu bili u mogućnosti da predstave svoje ideje ali i da ih aktivno razvijaju, povećavamo šansu za uspjeh novih generacija koje će voditi ovu zemlju u prosperitetnu budućnost”, dodaje on u obrazloženju.

 Amandmanima Konatar traži i sredstva u iznosu od 300,000 eura za OŠ “Lovćenski partizanski odred” na Cetinju za izgradnju fiskulturne sale.

“Imajući u vidu da je 15. novembra 2018. godine potpisan „Memorandum o saradnji u oblasti unapređenja školske infrastruкture na teritoriji Prijestonice Cetinje” kojim je kao jedan od prioriteta predviđena izgradnja ove sale, cilj ovog amandmana je da djeca koja pohađaju ovu školu konačno dobiju adekvatan i funkcionalan objekat jer je OŠ „Lovćenski partizanski odred” i pored toga što nema sportsku salu, zahvaljujući entuzijazmu nastavnika fizičkog vaspitanja, proglašena za školu sa najboljim sportskim rezultatima na nivou Crne Gore“, stoji u obrazloženju amandmana.