Koalicija “Može Podgorica- Ovo je naš grad!”: Rekonstruisaćemo Robnu kuću “Beograd”

Koalicija “Može Podgorica- Ovo je naš grad!” održala je predizborni skup u centru Podgorice. Kandidat za gradonacelnika Luka Rakčević je izdvojio najvažnije projekte koje planira da sprovede nakon izbora 23. oktobra i formiranja nove vlasti. 

,,Rekonstruisaćemo Robnu kuću “Beograd“ i u njoj smjestiti 200 start up kompanija! Umjesto namjere DPS-a da robnu kuću “Beograd“ proda u bescijenje i namjesti je nekom od privilegovanih tajkuna, zgradu koja se nalazi u najstrožijem centru našeg grada ćemo temeljno rekonstruisati i u njoj smjestiti preko 150 start up kompanija! U 3800 kvadratnih metara, koliko čuvena “Beograđanka“ posjeduje korisnog prostora, sa malo ulaganja i temeljnom rekonstrukcijom, kao i opremanjem najsavremenijom tehnologijom, smjestićemo novi gradski inovaciono-preduzetnički centar, po uzoru na nikšićki “Tehnopolis“ i nekadašnji biznis inkubator “Inventivnost“ koji je ugasila gradska uprava. Novi inovaciono-preduzetnički centar biće usmjeren na razvoj mikro, malih i srednjih preduzeća, obezbjeđujući kancelarijski prostor, sale za sastanke, opremu i “know how“, kako bi podgoričke kompanije u što boljim uslovima započele i osnažile svoje poslovanje. Time pomažemo podgoričku privredu, otvaramo nova radna mjesta, jačamo mikro, mala i srednja preduzeća, ali i oživljavamo centar našeg grada – u kome su sve aktivnosti zamrle sistemskom devastacijom koju je DPS decenijama sprovodio. Nastavićemo šetalište uz moraču: od junion bridža do duklje. Našu ideju o izgradnji šetališta uz rijeku Moraču, koju smo prvi prezentovali 2018. godine, a čiju I fazu je realizovala odlazeća gradska uprava, završićemo u najskorijem mogućem roku. Novo šetalište prostiraće se od: mosta Junion Bridž do Sastavaka; od Sastavaka uzvodno rijekom Ribnicom do Karvera; od Sastavaka do Kasarne Morača; i od Kasarne Morača do Duklje. Time bi dobili preko 4 kilometra šetalita uz naše rijeke, čime bi povezali Staru i Novu varoš, ali i obogatili turističku ponudu grada”, kazao je on. 

Prisutnima se obratila ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Djurović koja je podsjetila na Lukinu borbu za Podgoricu i njegove namjere da grad učini boljim mjestom za život. Poslanik i doktor Srdjan Pavićević je dao podršku borbi za vraćanje Podgorice gradjanima. Takodje, na skupu se obratio i kandidat za odbornika Goran Laković koji je istakao koliko se zajedno borimo za bolje uslove za djecu sa teškoćama u razvoju.