Koalicija “Može Podgorica” na Starom Aerodromu: Učinićemo ga jednim od najljepših djelova grada

Večeras je koalicija “Može Podgorica – Ovo je naš grad!” održala predizborni skup na Starom Aerodromu.

Kandidat za gradonačelnika, Luka Rakčević, je okupljene građane podsjetio na višegodišnju borbu koja je vođena u gradskom parlamentu, a koja je za cilj imala sprječavanje građevinske devastacije prostora Starog Aerodroma i Konika.

,,Umjesto betonizacije, koja je napravljena u ovim naseljima, te devastacije svih zelenih površina, zalagali smo se da se i ovaj prostor urbanizuje po principu Bloka V i Bloka VI. Mi imamo plan da se stvore svi uslovi za izgradnju nove osnovne škole, novog vrtića, novih igrališta. Plan nam je da završetkom modernih saobraćajnica zaokružimo Stari Aerodrom i Konik, kako se ne bi stvarale enormne gužve i stvarale probleme stanovnicima. Trideset godina je DPS zanemarivao ovaj dio grada, kupovali su ljudske duše raznim obećanjima i ucjenama. Došlo je vrijeme da se to promijeni. Ostalo je još devet dana do svitanja.”

Okipljenima se obratio kandidat za odbornika, Stefan Vukmanović, istakavši da su mladi odlazili iz Podgorice tražeći bolju priliku za sebe.

“Došlo je vrijeme da se zaustavi odlazak mladih. U Luki vidimo osobu koja je iskreni borac za Podgoricu. Svi naši planovi su usmjereni u pravcu stvaranja uslova da Podgorica postane zelenija, bolja, perspektivnija za razvoj preduzetništva i razvijanja novih ideja. To će moći nakon 23.10. Mladi iz Podgorice neće odlaziti jer će ovdje moći da grade svoju budućnost. Zato Može Podgorica, zato Može Luka”, naveo je on.

Kandidat za odbornika Agron Camaj, prisutnima se obratio riječima da je ovo najbolji primjer koji pokazujenda ne postoje razlike među nama.

“Iako je već poćela prljava kampanja protiv naše liste, kao i plašenje koje se decenijama vodi od strane DPS-a pokazali smo zašto možemo zajedno”, zaključio je on.