Jovović: Vrijeme je da iskoristimo potencijal koji Bjelasica posjeduje

“Pored otvaranja već započetih investicionih projekata na Bjelasici, orjentisaćemo se na promociju bjelopoljske strane Bjelasice, raditi na unapređenju sve atraktivnijeg autentičnog i sve više popularnijeg katunskog turizma i promociji gastronomskih ponuda sa Bjelasičkih katuna”, istakao je predsjednik mjesnog odbora URE u Nikoljcu Saša Jovović.

Kako kaže Jovović, rijetko se koja planina može pohvaliti takvim bogatstvom i sadržajem, gdje svako može pronaći ono što mu odgovara i jednostavno uživati u prirodi. Dodaje “GP URA će učiniti sve da planina bude dostupnija kako domaćim tako i stranim turistima svih 12 mjeseci. Promovisaćemo njene aktivnosti i ljepote kako na nacionalnom tako i na internacionalnom nivou”.

 Jovović je naglasio da im je u planu markiranje pješačkih i biciklističke staza, ali i otvoranje novih. Pored toga, planiraju i osposobljavanje Planinarskog doma Cmiljača.

 “Učinićemo ga dostupnim svim ljubiteljima planine. Sačuvaćemo autenticnost, atraktivnost, kao i nestvarnu i nadasve posebnu prirodnu ljepotu koju Bjelasica posjeduje”, navodi Jovović. 

 On je ukazao na to da će raditi na unapređenju puta, zaštiti i promovisnju turističkih lokaliteta izvora rijeke Lještanice i vodopada Skakala kao značajnih turističkih atrakcija. 

 “Radićemo na osnaživanju i povećanju smještajnih kapaciteta u sve popularnijem seoskom turizmu kao i sveukupnim smještajnim kapacitetima. Kako bi to ostvarili, potrebna nam je vaša podrška građani. Može Bijelo Polje!️Može Crna Gora”, zaključuje Jovović.