Jokić odgovorila Raičeviću: “Naivnost” Raičevića građane bi mogla koštati preko 60 miliona

U dopisu gradonačelnika Raičevića niže se niz nelogičnosti, tvrdi Jokić. ,,Već 14. avgusta je poznat bio koncesionar, jer je tu informaciju na svom sajtu objavila Vlada Crne Gore. Zato je, prije svega neistinito da je Raičević mjesec dana prije donošenja odluke o izboru koncesionara, ministarstvu ekonomije uputio zahtjev kojim traži da se razmotri inicijativa mještana za izmještanje istražno-eksploatacionog prostora, zato jer je to, kako je sam naveo, učinio tek 8. septembra, kada je za dalje reagovanje već bilo dosta kasno”, objašnjava Jokić.

Tadašnja ministarka ekonomije Dragica Sekulić, koja je u samom vrhu partije kojoj Raičević pripada, morala je komunicirati sa gradonačelnikom koji je odgovoran za imovinu Bara, ističe Jokić. ,,Ugovor koji je zaključila bivša ministarka ekonomije, uz pomoć službe grada Bara, tako da nijedan građanin nije znao za javnu raspravu oko dodjele te koncesije, prijeti da, u slučaju raskida koncesije, nanese štetu državi Crnoj Gori i budžetu svih građana u iznosu od preko 60 miliona eura, koliko je procijenjena dobit. Teško je povjerovati u to da za ovo nije znao gradonačelnik“.

Postoji više razloga da sumnjamo da iza ovog slučaja stoji još jedna velika prevara i pokušaj da se iz državnog budžeta izvuče, na osnovu koncesione odštete, preko 60 miliona eura, napominje Ljiljana Jokić. ,,Iskoristićemo sve pravne mehanizme da istražimo radnje koje okružuju ovaj koncesioni ugovor, i da ne dozvolimo da još jednom građani plate ceh bivše DPS vlasti“, zaključila je Jokić.