Jokić: Bivša vlast demonstrirala patriotizam u Veljoj Gorani

Ugovor o koncesiji za detaljna geološka istraživanja i eksploataciju pojave mineralne sirovine tehničko-građevinskog kamena Velja Gorana je, prema riječima Jokićeve, potpisan prije nego što je došlo do smjene ministarke ekonomije. ,,Bivša ministarka je probala da napravi još štete po Crnu Goru, i to potpisujući navedeni ugovor, koji je sa druge strane potpisao izvršni direktor DOO Trojan Bar Mirsad Bajrović”, dodaje Jokić.

Za period od 1. januara 2023. do 31. decembra. 2050. godine, koncesionar će platiti 5 074 272 eura. ,,Da li se isplati uništiti selo za ovaj novac koji ćemo dobiti za period od 27 godina? Bivša Vlada koja je ovlastila bivšu ministarku Sekulić da potpiše ugovor o koncesiji i gospođa Sekulić očigledno misle da se to isplati. Eto, zamislite, na ovom prostoru je utvrđeno da postoji sirovina koja se može eksploatisati, ali očigledno nije utvrđeno da je na tom mjestu selo u kome žive ljudi koji još uvijek piju vodu iz bistijerni. Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević će nakon narednih opštinskih izbora, kada više ne bude na toj funkciji, ostati upamćen kao neko ko je dopustio uništavanje životne sredine i ko je radio suprotno od onoga što su građani željeli”, rekla je još Jokić.

Ona je podsjetila da su predstavnici URE imali prilike da popričaju sa mještanima Velje Gorane i da su im oni još tada kazali da su protiv eksploatacije kamena sa tog mjesta. ,,Pravni tim URE aktivno radi na ovom predmetu, te vjerujemo da ćemo pomoći mještanima Velje Gorane da mirno žive u svom selu”, zaključila je Jokić.