Jelušić: Šehović sjednicu trebao da zakaže odmah, pokazuje nesenzitivnost za egzistenciju prosvjetara

,,Sjednicu Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport trebalo je zakazati u što kraćem roku od dana prijema zahtjeva trećine članova odbora, bez odgađanja, sa jednom tačkom dnevnog reda – Stambena problematika prosvjetnih radnika u Budvi”, saopštila je danas poslanica Građanskog pokreta URA u Skupštini Crne Gore Božena Jelušić.

Kako je istakla, sazivanjem sjednice odbora za sljedeći utorak, 16. avgusta, u trenutku aktuelnog štrajka prosvjetnih radnika, predsjednik odbora Damir Šehović je pokazao nesenzitivnost za egzistencijalne probleme prosvjetnih radnika. ,,Njenim sazivanjem na dan održavanja vanredne sjednice crnogorskog parlamenta pokazao i da ovim pitanjem ne želi suštinski da se bavi, te u cilju podsticanja konstruktivne i svestrane diskusije predvidi dovoljno vremena ovim povodom. Takođe, posebno je upitno zašto na sjednicu Odbora nisu pozvani predstavnici svih nosioca imovinskih prava nad objektima u izgradnji, odnosno predstavnici četiri legitimna sindikalna odbora ili barem Koordinacionog odbora za rješavanje stambenog pitanja prosvjetnih radnika u Budvi iz svih vaspitnoobrazovnih institucija”.

Jelušić je uputila oštru kritiku na datum i vrijeme sazivanja sjednice odbora, posebno imajući u vidu da se radi o dugogodišnjem problemu koji je određeni broj prosvjetnih radnika i njihovih porodica u Budvi trajno ostavio bez mogućnosti da riješe svoje stambeno pitanje, izazvao podijeljenost među prosvjetnim radnicima i arenu solidarnog stambenog ulaganja pretvorio u polje profiterstva i korupcije.