Janković povodom godišnjice izbora: Peti decembar bio ljekovit za Prijestonicu

,,Peti decembar 2021. bio je ljekovit za Cetinje i rezultat je onoga za što smo se od formiranja odbora borili, a to je da Prijestonici donesemo prijeko potrebnu promjenu u načinu upravljanja”, saopštio je Slavko Šole Janković, predsjednik Opštinskog odbora Građanskog pokreta URA Prijestonice Cetinje povodom godinu dana od izbora u tom gradu.

On je kazao da je cetinjska URA dala veliki doprinos promjenama u gradu, nakon što je njihova ideja manjinske podrške vladajućoj koaliciji zaživjela i dan danas na odličan način funkcioniše. ,,Zato će URA nastaviti da bude konstruktivan subjekt u transformaciji našeg grada i da podstiče još bolju saradnju Prijestonice Cetinje i Vlade Crne Gore, kako bi što prije izašao iz višedecenijske recesije u koju ga je doveo neodgovoran odnos prošle vlasti”. 

Na današnji dan, vrijedi napomenuti da su, godinu dana od izbora, mnoge stvari u Prijestonici drugačije samim tim jer je napušten model rješavanja problema isključivo u toku izborne kampanje i da se, uz odgovoran pristup, brine o realnim problemima građana, navodi još Janković. 

,,Raduje nas da će u najskorijem periodu biti urađena revizija prethodnog poslovanja, koja će, to smo više nego sigurni, pokazati koliko je nezakonitih radnji pratilo rad čelnika Prijestonice kroz projekte i rad preduzeća koja pripadaju Prijestonici prethodnom periodu. Pristup u funkcionisanju vlasti u Prijestonici pokazatelj je da se uz zajedništvo, okrenuti budućnosti i razvoju, rađaju ideje koje će donijeti prijeko potreban boljitak našem gradu”, zaključuje.