I nestranačke ličnosti na listi Crno na bijelo – Može Bokeški, dr Rašković nosilac liste

Dr Rašković je nosilac liste platforme Crno na bijelo – Može Bokeški i jedan od predstavnika nestranačkih ličnosti te platforme u Herceg Novom.

Kako je istakao, Crna Gora je 30. avgusta napravila značajan iskorak, koji može biti istorijski ako kao društvo nastavimo da se krećemo u pravom smjeru. ,,Jedino platforma Crno na bijelo – Može Bokeški i Građanski pokret URA imaju jasne principe i stavove i ne libe se da ih iskažu, bez kalkulacija i bez obzira na to da li će ih to, u nekom momentu, politički koštati. Upravo to je ono što me opredijelilo da se priključim toj platformi i doprinesem razvoju grada”.

Dr Rašković je napomenuo da na predstojećim izborima u Herceg Novom i oni koji se do sada nisu aktivno uključivali u politiku, a koji dijele slične, ili istovjetne vrijednosti sa platformom Crno na bijelo – Može Bokeški i njenim pridruženim članovima, imaju mogućnost da sada daju svoj doprinos.

Predsjednik hercegnovskog odbora URE Nikola Radman je tom prilikom kazao da je potpisivanje Memoranduma o društveno-političkoj saradnji Građanskog pokreta URA Herceg Novi i nezavisnih intelektualca još jedan veliki iskorak platforme Crno na bijelo – Može Bokeški. ,,Imenovanjem nezavisne ličnosti na čelu liste, Crno na bijelo – Može Bokeški se ponovo uzdiže iznad svojih političkih konkurenata, i iznad partijskih interesa stavlja dobrobit grada i građana. Čestit odnos prema javnom dobru može da iznese samo jaka, profesionalna i odlučna ličnost, građanske profilacije, koja ima istančan osjećaj za potrebe sugrađana. Kao vrstan internista i kardiolog, dr Rašković je svakodnevno doprinosio našoj zajednici, a odlukom da stane na čelo liste naše koalicije učinio nam je veliku čast i zadovoljstvo”, naveo je Radman.

Dr Rašković je time, kako smatra Radman, učinio uslugu svima, jer nije ostavio prostora građanima Herceg Novog da kažu da nemaju kome da povjere svoj glas. ,,Znamo da DPS forsira priču da su oni jedina i istinska građanska stranka. To nije tačno. Svaki glas za DPS je bačen glas, i to Novljani moraju da znaju”, zaključio je Radman.