Hrabro se broji u Danilovgradu: Proširićemo kapacitete “Spuža”, nezakonito stečenu imovinu vratiti građanima, razvijati vjerski i kulturni turizam…

Autobus hrabrosti pobjedničke koalicije “Aleksa i Dritan, Hrabro se broji!” stiže i u Danilovgrad, slobodardsku opštinu koja će tek da broji nove uspjehe.

Aleksa Bečić, nosilac izbone liste pobjedničke koalicije je istakao da upornim i predanim radom ovu opštinu očekuje industrijski procvat.

,,Samo upornim radom mogu se brojati uspjesi. Samo predanim radom mogu se brojati pozitivni projekti od krucijalnog značaja za industrijski procvat ove opštine, što iskreno i očekujem, kada oko sebe pogledam ove ljude, koji svojom mladošću, entuzijazmom i ljubavlju prema ognjištu na kojem su rođeni, vode lokalnu upravu” ističe on.

Takođe je naglasio da Danilovgrad predstavlja jedno mjesto koje je prepoznato po isticanju univerzalnih vrijednosti koje jedna zajednica treba da ima.

“Mir, zajedništvo, ljubav, međuvjerski i međunacionalni sklad, kao i poštovanje različitosti, predstavljaju te neke univerzalne vrijednosti po kojima je Danilovgrad prepoznat. Takođe, manastir Ostrog koji je smješten u stijenama iznad Danilovgrada svojom duhovnom ljepotom okuplja građane svih vjera i nacija.”

Bečić je na kraju zaključio da, nakon formirana 44. Vlade, Danilovgrad kao opština koja je decenijama urušavana od bivšeg režima, dobija još bolji tretman od strane države, jer i Danilovgrad i Danilovgrađani to zaslužuju.

Lider Građanskog pokreta URA dr Dritan Abazović najavio je širenje kapaciteta “Spuža”. ,,Proširićemo kapacite “Spuža”, jer će pravda zakucati na vrata mnogih i nakon 11. juna. Time ćemo novac koji je stečen protivzakonito kroz FOND PRAVDE vratiti u džepove građana i graditi nove škole i bolnice, povećavati plate i penzije, razvijati infrastrukturu…”, kazao je on.

Istakao je i da će koalicija Hrabro se broji nastaviti da gradi slobodno, otvoreno društvo, spremno na promjene. ,,Naš cilj ostaje uvijek isti i za to se i borimo – građansku, evropsku i ekološku državu, jednaku za sve njene građane. Naši mladi žele promjene, bolje obrazovanje, životni standard, radno mjesto… Pozivam ih da mijenjamo Crnu Goru, percepciju razmišljanja i sve okvire. Nama su potrebne nove ideje, novine, razvojni projekti, predlozi, aktivni građani. Siguran sam da zajednički možemo da napravimo takvo društvo, kakvo priliči evropskoj zajednici naroda”, zaključio je on.