Hrabro se broji: Talas hrabrih odluka je krenuo i niko ga ne može zaustaviti! 

Na prvoj pobjedničkoj konvenciji koalicije ,,Aleksa i Dritan, HRABRO se broji !”, koja se održala na platou iza Muzičkog centra u Podgorici, okupljenima se obratio Tomas Vajs, europoslanik i član Parlamentarnog odbora Evropske unije i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje.

,,Lako je voditi dobru politiku kad je sve čisto pod Suncem. Želim da vam čestitam što ste ovu zemlju uveli u demokratsku tranziciju i multipartijski sistem i to je jedna od vaših najvećih prednosti. Siguran sam da ćete voditi Crnu Goru u budućnost sa uspjehom. I vidjećete da ćete, sa povjerenjem građana u institucije, koje polako povraćate, Crnu Goru ubrzo uvesti u Evropsku uniju (EU). Radim u Briselu i mogu sa sigurnošću da kažem da cijela EU čvrsto stoji uz Crnu Goru kako bi ona dovršila svoj evropski put i niko ne blokira taj proces. Učinili ste mnogo u pogledu borbe za vladavinu prava, i počeli da se obračunavate sa mafijom, a za to je potrebna hrabrost.” 

U svome obraćanju izrazio je želju za pobjedom, pobjedom većine koja je proevropska.

,,Čestitam vam na toj hrabrosti, jer to nije lak politički zadatak. Želim vam da pobijedite na ovim izborima i želim da Crna Gora dobije većinu koja je proevropska, koja će imati moć i koja će vrijedno raditi na tome da Crna Gora postane dio EU. Sve članice EU su konačno shvatile da je Balkan dio Evrope i da treba da bude dio Evrope, a Crna Gora će, kao lider u evropskim integracijama, predvoditi njihov ulazak u EU i biće u fokusu u sljedećem pridruživanju EU”, zaključuje on.

Na veličanstvenom skupu prisutnima, ali i svim građanima Crne Gore, jasnu poruku poslao je potpredsjednik Demokratske Crne Gore i kandidat za poslanika Momo Koprivica, koja se odnosila na stvaranje zdravog sistema. 

,,Moramo izgraditi sistem koji će potisnuti one nečasne pobude, a stimulisati sva ona plemenita i iskrena osjećanja kojima se gradi poredak istine, slobode i pravde. Želimo da se u politici sebičnost konačno zamijeni velikodušnošću, da se lopovluk zamijeni poštenjem i da se spletkarenje zamijeni etikom”.

Naveo je da se hrabrost, koja je kroz istoriju bila prepoznatljiva za crnogorski narod i dalje nastavlja u ovom modernom vremenu. 

,,Nastavlja se kroz borbu da imamo slobodan poredak, pravedan poredak, poredak koji će svakom građaninu dati jednake šanse i jednaka prava. I upravo nas ovi ideali obavezuju da naša sloboda i da naša hrabrost ne budu sebični pojmovi. Nijesu to bili niti će ikad biti, zato što se borimo za prava, za slobodu, za prosperitet svakog čovjeka i svih građana Crne Gore”.

Koprivica je takođe u svome obraćanju naveo da veliki set zakona, od zakona o dječijim dodacima i besplatnim udžbenicima do Zakona o naknadama za majke troje ili više djece, uživaju sva djeca i sve majke bez obzira za koga glasaju i koja su im politička ubjeđenja.

Na samom kraju obraćanja istakao je da riječ “hrabro” u sloganu koalicije nije slučajna. 

,,Nije slučajno, jer kad god je trebalo biti hrabar i na protestima i u institucijama i u obračunu sa mafijom, ovi ljudi su zajedno sa vama bili na svakom tom koraku, bez ustupaka mafiji, bez kompromisa prema tajkunima i bez popustljivosti u odnosu na kriminalne klanove. Hrabro, a kako bi drugačije? Hrabro, jer su nas tako vaspitali i učili. Hrabro, zato što drugačije ne može i hrabro jer drugačije ne smije. I zato hrabro poručujemo da ćemo i do 11. uraditi sve ono što je do nas i ono koliko možemo, a nakon 11. juna da složni u razlikama, da jedinstveni oko zajedničkog cilja potkinemo svaki preostali pipak kriminalne hobotnice”, zaključuje Koprivica.