Hrabro se broji: Aleksa i Dritan potpisali Sporazum sa mladima; Ideje mladih biće osnov za dalji razvoj Crne Gore

Na talasu promjena koje se događaju u našoj zemlji mladi igraju ključnu ulogu i zato se koalicija Alekse i Dritana – Hrabro se broji danas na skupu u Podgorici obavezala kroz potpisivanje Sporazuma “Brojimo hrabro ideje mladih”, da će mladima pružiti odgovornost za vođenje države.

“Svijet se mijenja, a mladi razumiju promjene i znaju da odgovore zahtjevima”, potvrdio je Aleksa Bečić svoju odluku da mladima daju šasu sada, a ne samo u budućnosti.

,,To je velika promjena koja mora da se dogodi ukoliko želimo da naša zemlja dobije bolji životni standard”, izjavio je Dritan Abazović, predsjednik Građanskog pokreta URA.

Uz podršku iskusnih i politiku međugeneracijske saradnje naša država ide ka boljem ekonomskom standardu, to je skup mjera i sposobnosti, jer vrijedni smo onoliko koliko vrijedimo svi zajedno.

Lideri koalicije Hrabro se broji Aleksa Bečić i Dritan Abazović danas su sa mladima potpisali sporazum koji ih obavezuje da će mladi dobiti šansu odmah, te da ih vide na odgovornim pozicijama u državi i pozicijama odlučivanja. Bečić i Abazović su podijelili mišljenje da se svijet promijenio posle COVID-a 19, da je digitalizacija u prvom planu, te da mladi znaju da odgovore zahtjevima promjena kojima smo izloženi i da ih danas treba uključiti u odgovorne poslove.

Uloga države mora biti da omogući prelazak iz djetinjstva u odraslo doba kroz davanje šansi dobrim poslovnim idejama, stanovanjima, stipendijama, ali i sa konkretnim odgovornim zaposlenjima i državnim funkcijama. ,,Politika za mlade se ne može više tretirati kao dio drugih politika, ona mora imati svoja načela”, izjavio je Bečić i dodao da Sporazum sa mladima nudi rješenja za stipendije i istraživački rad, izgradnju studentskih domova po standardima EU, izgradnju stanova za mlade, kao i optimizaciju poreza za prvi stan. ,,Obavezujemo se i da ćemo izgraditi nacionalni fudbalski stadion”, naveo je još Bečić.

Potpisani Sporazum sa mladima temelji se na demokratičnosti, pluralnosti, integralnosti, saradnji između generacija, jednakosti, nediskriminaciji i pravičnosti, multikulturalnosti, želji da podstiče na zdrav način života, poštovanju prirode i ekologije i uključivanju u politički i privredni život Crne Gore.

,,U pomirenoj, ravnopravnopravnoj i bogatoj Crnoj Gori mladi moraju imati glavnu ulogu, a ne samo dobru perspektivu”, kazao je Abazović i istakao da je “Vlada počela sa borbom protiv korupcije, te da je počeo konačno da se uređuje tzv ‘crni trg rada’ kako mladi ne bi bili ponižavani i prevareni prilikom studentskog rada ili prvog posla sa kojim se suočavaju”.

Skup je prošao u atmosferi dijaloga, saradnje, ali i teških pitanja na koje su lideri davali iskrene odgovore. Glavna poruka skupa koalicije je da se traže mladi i hrabri ljudi puni želje da rade da se uključe u započeti posao uređenja Crne Gore i čišćenja sistema.