Hercegnovska URA: Zahvaljujući URI država pokazala da može biti jača od mafije, tu borbu mora nastaviti i nova Vlada

Na sastanku opštinskog odbora(OO) hercegnovske URE kojem su prisustvovali predsjednik partije Dritan Abazović, potpredsjednici Miloš Konatar i Filip Adžić i politička direktorka URE Ana Novaković Đurović iskazano je zadovoljstvo zbog ambijenta u kojem se Crna Gora danas nalazi, u najvećem dijelu zahvaljujući politici URE.

“U prethodne tri godine ispunili smo u najvećoj mjeri misiju da temeljne vrijednosti na kojima počiva URA počne baštiniti i čitava Crna Gora. Zahvaljujući politici našeg pokreta građani su slobodniji, na izborima nema više tenzija, uslovljavanja, ucjena i prijetnji, pa izborni procesi u našoj državi sada stvarno izgledaju kao praznici demokratije u nekoj od zemalja Zapadne Evrope. Takođe, bespoštedna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, oličena u hrabrosti i spremnosti Dritana Abazovića i Filipa Adžića da se obračunaju sa najopasnijim ljudima iz kriminalnog miljea Crne Gore dala je istorijske rezultate, zbog kojih je država pokazala da i te kako može biti jača od mafije. Tu njihovu hrabrost i borbu mora pokazati i nova Vlada, a iz svega što vidimo skeptičan sam da će to tako i biti”, istakao je na sastanku OO predsjednik hercegnovske URE Nikola Radman.

On se zahvalio svim članovima URE što su u prethodnom vremenu zastupali politiku partije i učinili je time prepoznatljivom u Herceg Novom.”Ne sumnjam da imamo snage, kapaciteta i znanja da istrajemo u našoj borbi, uostalom, ništa drugo i ne dolikuje URI, i ne sumnjam da ćemo nastaviti da u velikoj mjeri dajemo doprinos da Crna Gora bude još bolje mjesto za život svih građana”, zaključio je Radman.

Takođe, članovi opštinskog odbora su se saglasili da je vraćanje trajektne linije Kamenari-Lepetane u državno vlasništvo nešto što ostaje na ponos iza Vlade koju je predvodio Dritan Abazović, zbog čega se sada milionski profit sliva u džepove građanki i građana, a ne privilegovanih kumova i prijatelja. Oni su istakli i žal što 43. Vlada nije stigla da riješi još jedno krupno pitanje za državu, ali prije svega za Herceg Novi, kao što je Institut Simo Milošević u Igalu i izrazili zabrinutost za njegovu sudbinu.

Predsjednik URE Dritan Abazović najavivši reforme u partiji u susret novim izazovima, istakao je da je ponosan na sve članove URE, koji su beskompromisni borci i koji svojim trudom i zalaganje doprinose istinskim promjenama u Crnoj Gori bez obzira na sve otežavajuće okolnosti i napade političke konkurencije i njihovih medija. “Uvjeren sam da će građanke i građani tek shvatiti kakve rezultate je ostvarila 43. Vlada i da URA ima još mnogo toga da kaže na političkoj sceni, a što će se vidjeti već u narednim mjesecima”, poručio je Abazović.