Herceg Novi simbol naših pobjeda; trajekt smo vratili državi, riješićemo i pitanje Instituta Igalo

“Aleksa i Dritan, hrabro se broji!” stigao je i do Herceg Novog.

Aleksa Bečić, u društvu predsjednika Vlade Dritana Abazovića, posjetio je Opštinu Herceg Novi, gdje su sa Stevanom Katićem, predsjednikom Opštine i okupljenim građanima razgovarali o bitnim temama.

Bečić je prisutnima kazao da Crna Gora ima veliku šansu da ubrzo bude članica EU, što joj i pripada.

,,Imamo mi veliki šansu da brzo budemo članica EU, to vam ja garantujem i obećavam. I to će biti za naredne 4 godine. Zatvorili bi mi sad odmah desetak pregovaračkih poglavlja, ali nam trebaju završna mjerila za poglavlja 23 i 24. A šta je to? Borba protiv organizovanog kriminala i korupcije. Treba nam ova ruka pravde koja mora da nastavi. Ruka pravde koja će ozdraviti sudstvo kao što je ozdravila tužilaštvo. Koja je omogućila novi tužilački zakon, koja je penzionisala stari, a izabrala novi tužilački savjet. Mafija mora da se uništi. Mafija mora da bude pobijeđena. C rna Gora mora da bude oslobođena. Crnogorske institucije moraju biti zdrave, jer nema uspješne Crne Gore bez završetka tog procesa”, istakao je Bečić.

,,Hoćemo i Kotor i Boku i Herceg Novi, koji se prepoznaju po ovim ljepotama, ovoj obali. A ne da se prepoznajemo širom svijeta po narko kartelima i njihovim imenima. Ko je omogućio te narko kartele? Ko je omogućio da se oni stvore, da se rode i da nadjačaju državu? Oni koji su se pokazali da su bili, ne njihovi partneri, nego njihove obične sluge. E nije htjela EU Crnu Goru u kojoj su predsjednica Vrhovnog suda, predsjednik Privrednog suda, mnogi ljudi u tužilaštvu i policiji, bili podanici, sluge i najamnici najvećih narko klanova u regionu”, dodao je on.

Bečić je napomenuo da je sasvim jasno vidljivo na primjeru trajekta kojim putem je Crna Gora išla.

,,Samo ono što se uradilo i desilo sa trajektom je dovoljno da vam da putokaz. Za samo 17 dana 300 hiljada eura ide u narodni budžet. A ranije, prošle i pretprošle i dvadeset godina u nazad za 365 dana je samo 200 hiljada išlo u narodni budžet. Što znači da ćemo sad na kraju kalendarske godine imati 5-6 miliona eura koji idu narodu. E zamislite za 20 godina u Novom ovdje, to je nekih stotinjak miliona euračistoga novca. Koliko je moglo da bude i škola i vrtića i puteva i plata i penzija i dodataka”.

Lider Građanskog pokreta URA dr Dritan Abazović istakao je da koalicija Hrabro se broji nesumnjivo nudi najbolji plan razvoja Crne Gore za period do 2027. godine. Objasnio je da se većinom radi o infrastrukturnim projektima.

Abazović je najavio i podršku Vlade Crne Gore Institutu Igalo. ,,Za tri dana omogućićemo nesmetano funkcionisanje ove ustanove u narednom periodu. Konstituisanjem 44. Vlade Crne Gore naći ćemo i trajno rješenje za Institut Igalo. Sačuvaćemo sva radna mjesta i u potpunosti zaštiti zdravstveni turizam u Herceg Novog. Uz značajne investicije ovo će mjesto biti prepoznato i van naših granica”.

Lider URE građanima koji su svjedočili dešavanjima oko trajekta poručio je da će biti novih trajekata.

,,Poručujem im i da shvate da mi imamo politiku koja 20 hiljada eura dnevno želi da da u džep građana, a ne u budžet kumova i prijatelja. Svako ko želi da radi fer biznis, više je nego dobrodošao. Protivzakonito niko neće držati monopolističke linije u Crnoj Gori, niti će protivzakonito bilo ko, na bilo kojem mjestu, koristiti državne resurse koji pripadaju svima. Kada svi radimo pošteno, i državne i lokalne kase se pune i svi prihodi rastu”, naveo je Abazović.

Predsjednik Opštine HErceg Novi, Stevan Katić istakao je da je Herceg Novi od 30. avgusta 2020. godine krenuo ka prosperitetu.

,,Kada je u pitanju naša opština, kada je u pitanju Herceg Novi, mi smo vaskrsli od 30. avgusta. Puno lakše dišemo, puno slobodnije djelujemo, jer svi znamo kada se ovdje kod nas pobjeđivalo skoro nigdje drugo se nije pobjeđivalo i zato smo negdje zaslužili najviše od svih da sve ono što se danas dešava u Herceg Novom, da sve one investicije koje imamo i koje smo dugo čekali se realizuju i kroz ovu 42. i 43. Vladu i u ime Opštine Herceg Novi ja se zahvaljujem i zajedno ćemo nastaviti ovim putem kuda smo krenuli i siguran sam da ćemo hrabro brojiti sve one projekte koje smo već kandidovali”, zaključio je on.