Golović: Osuđujemo prijetnje Kovačeviću, UP i Tužilaštvo da ispitaju slučaj

,,Od svog osnivanja pa do danas, uvijek smo se predano borili za jednakost i ravnopravnost i mir, pa shodno tome, javno osuđujemo ispade grupa ili pojedinaca upućene predsjedniku Opštine Marku Kovačeviću”, saopštio je predsjednik nikšićkog odbora Građanskog pokreta URA Dušan Golović.

Prema njegovim riječima, posljedica višedecenijske jednopartijske vlasti danas dovodi do situacije da fašižam i šovinizam bukte u društvu, a da oni koji to čine ostanu nekažnjeni za javno izrečenu riječ. ,,Za nas, kao ozbiljnog političkog subjekta, građanske orjentacije, grupe ili pojedinci, koji pokušavaju svakodnevno da ugroze sve građansko i ispravno u našem gradu moraju biti privedeni pravdi, a ovakvi šovinistički ispadi moraju konačno biti izbrisani iz društvenog i političkog života Nikšića, ali i Crne Gore”, dodao je Golović.

Iz tog odbora URE su, kako je još kazao, pozvali Upravu policije (UP) i tužilaštvo da pod hitno ispitaju prijetnje upućene predsjedniku Opštine Nikišć, ali i njegovoj porodici. ,,Nevjerovatno je da u dvadeset prvom vijeku, zbog bavljenja javnim poslom, mora da trpi porodica ili bliže okruženje. Iako pripadamo ideološki različitim političkim partijama, nikšićka URA će uvijek i na svakom koraku osuditi sve neljudske objave pojedinaca, skuvane u kuhinjama koje ne žele dobro našem društvu u cjelini. Vrijeme podjela mora biti prošlost, a ako na ličnim primjerima ne budemo davali doprinos, svi ćemo biti odgovorni za povratak mračnih vremena, i saučesnici u iseljavanju mladih i kvalitetnih ljudi iz našeg grada i države”, zaključio je Golović.