Golović: Menadžment Monteputa koji je imenovala Abazovićeva Vlada ostvario istorijske rezultate

“Od avgusta 2022. godine od kada sam bio na čelu OD Monteput d.o.o. urađeno je mnogo toga, slobodno možemo reći da su postignuti istorijski rezultati. Najvažnija stvar koju bih pomenuo je dobit firme koju smo progresivnim odlukama 43. Vlade usmjerili za projektovanje narednih dionica autoputa i jadransko-jonske brze ceste, i time preuzeli na teret kompanije odgovornost raspisivanja svih daljih tendera za projektovanje i izgradnju pomenutih dionica. Na taj način smo decidno odredili dalji pravac razvoja putne infrastrukture u Crnoj Gori”, saopštio je Dušan Golović nakon što ga je juče Vlada Milojka Spajića razriješila sa funkcije predsjednika Odbora direktora Monteputa.

Golović je od mnogobrojnih projekata koji su realizovani u njegovom mandatu izdvojio, izvršeni transfer elektroenergetske infrastrukture koju je izgradio Monteput sa kompanijom CGES, pokrenut je proces elektronske naplate putarine(ENP) i njegovo unaprijeđenje na autoputu Princeza Ksenija, izgradnju još jedne, dodatne, prolazne rampe na naplatnom punktu Mateševo i sanirani priključni put na Mateševu R13.

On je napomenuo da su donešeni i unaprijeđeni postojeći pravilnici rada svih službi u kompaniji, a ista se nalazi u samom vrhu najtransparentnijih državnih kompanija u Crnoj Gori.

“Konstantnu podršku koju je Vlada Dritana Abazovića pružala Odboru direktora, izvršnom direktoru i uopšte kompaniji Monteput, doprinijela je istorijskim rezultatima ove državne firme. Kompanija je 2022. godinu završila u plusu od ukupno 2.877.440 eura, dok je 2023. završila sa plusom od 4.531.508 eura, što je nakon prethodne prakse nastavljeno i takođe usmjereno za projektovanje pomenutih novih dionica”, istakao je Golović.

On je poručio da je ovakve rekordne finansijske rezultate pratio rast prometa vozila na tunelu Sozina i autoputu Princeza Ksenija koji su konstantno i redovno održavani kroz dodatna ulaganja u njihovu infrastrukturu, kao i u pristupne saobraćajnice. Golović je dodao da je najbitnija stvar bezbjednost saobraćaja i da se od otvaranja autoputa nije desio niti jedan smrtni slučaj na istom.

“Kao društveno odgovorna kompanija, za vrijeme ovog mandata, u skladu sa mogućnostima, sa zadovoljstvom smo pomogli i pojedine sportske saveze, brojne škole, kulturna i sportska dešavanja, a sve sa ciljem da društvenu odgovornost podignemo na jedan viši nivo”, poručio je Golović.

On se na kraju zahvalio na besprekornoj saradnji svim kolegama, počev od izvršnog direktora Milana Ljiljanića. Posebnu zahvalnost je uputio 43. Vladi Crne Gore i bivšem premijeru Dritanu Abazoviću, koji je kako kaže svojim vizionarskim i preduzetničkim duhom, ne gledajući politička opredjeljenja, zajedno sa svima nama, trasirao put kompaniji za istorijske uspjehe koje je postigla. Golović je poželio sreću novoizabranim članovima Odbora direktora u budućem radu, sa željom da budu još uspješniji.