Forum mladih URA postao član Mreže za saradnju i razvoj istočne Evrope (CDN); Jokić: Širimo zeleni talas u Evropi

„Forum mladih URE je od danas dio Mreže za saradnju i razvoj istočne Evrope (CDN). Jačamo i širimo zeleni talas u Evropi“, saopštila je danas Ljiljana Jokić, predsjednica Foruma mladih Građanskog pokreta URA.

Mreža za saradnju i razvoj Istočne Evrope (CDN) je mreža omladinskih organizacija za izgradnju kapaciteta posvećenih razvoju i implementaciji Zelenih ideja u Istočnoj Evropi.

Prema riječima Ljiljane Jokić, prijem u tu organizaciju predstavlja veliki uspjeh. ,,CDN povezuje omladinske organizacije i mlade ljude iz istočne Evrope. Ovo je prilika da i naš Forum, kako kroz CDN tako i kroz Federaciju mladih evropskih Zelenih (FYEG), otvori vrata mladim ljudima ka novim znanjima i iskustvima koja potiču od naših kolega iz Zelenih partija širom Evrope. Mi vidimo Crnu Goru kao ekološku državu, državu u kojoj će se poštovati ljudska prava, državu u kojoj će se glas mladih ljudi čuti, i radimo sve što je u našoj moći da se to i ostvari”, kazala je ona.

Na generalnoj Skupštini CDN-a, održanoj od 12.03. do 13.03, odlučivalo se o brojnim pitanjima od značaja za organizaciju, a glasanje o prijemu novih članica, među kojima je i izabran Forum mladih URE, bila je jedna od tačaka na dnevnom redu. ,,Jako sam ponosna na Tim za međunarodnu saradnju Foruma mladih URE. Ovim smo ispunili jedan od naših ciljeva koji je predviđen planom za ovu godinu“, zaključila je Jokić.