Đurović: Spajić loše iskopirao akciju “STOP inflaciji”, od obećanog smanjenja cijena za 5000 proizvoda građani dobili samo za 41

“Drago nam je što je 44. Vlada Crne Gore nastavila akciju Vlade Dritana Abazovica “STOP inflaciji”, jer je to jedini model borbe protiv inflacije, a da se ne sruši načelo tržišne ekonomije. Na žalost, moramo konstatovati da je ova lepeza proizvoda znatno manja nego što je bilo u prethodnoj akciji “STOP inflaciji”, kao i to da će ovoga puta procenat sniženih cijena proizvoda biti značajno manji”, saopštio je potpredsjednik Građanskog pokreta URA Goran Đurović.

Đurović je napomenuo da je Vlada Milojka Spajića prvobitno najavila akciju kojom će biti ograničene marže za 5000 proizvoda, a da smo onda došli do konferencije za medije na kojoj je premijer Spajić saopštio da će biti ograničene marže za 500 proizvoda, da bismo nakon toga od Spajićeve Vlade dobili spisak od 41. proizvoda.

“Put od obećanja do realnosti kraći je za 4959 proizvoda i to građani moraju da znaju. Nije problem što nemaju ekonomske kreativnosti da ponude neka svoja rješenja, iako su se predstavljali ekonomskim magovima, problem je što su i dobro rješenje kao što je “STOP inflaciji” loše iskopirali”, poručio je Đurović.

On je i podsjetio da je u posljednjoj akciji “STOP inflaciji” 43. Vlade bilo više od 200 različitih proizvoda po prodajnom lancu i da su pored marketa bile uključene apoteke, prodavnice bijele tehnike, ali i još dosta drugih kompanija koje su se same javljale. Đurović je i dodao da je broj proizvoda na akciji “STOP inflaciji” kada se sve sabere bio veći od 1000, a da su cijene na te proizvode bile snižene u iznosima od 30 do 40 odsto, što je i te kako značilo za budžet građana Crne Gore.

“Dok građanke i građani čekaju neka epohalna rješenja, molim premijera Spajića i njegovu Vladu, da do tada barem dobro kopiraju akcije 43. Vlade”, zaključio je Đurović.