Đurović: Pad Vlade značio bi vraćanje na staro i još deceniju praznog hoda sa vrlo negativnim ekonomskim posljedicama

Vlada Crne Gore je u prvih stotinu dana postigla zavidne rezultate a njen premijer Dritan Abazović pokazao hrabrost da donosi krupne odluke i rješava visedecenijske probleme, te bi svaka promjena takvog kursa politike imala negativne posljedice na dalji razvoj i progres Crne Gore.

Stoga, svaki posalnik koji 19. avgusta bude glasao za pad Vlade mora biti svjestan političkih i ekonomskih posljedica takve odluke.

Svaki glas za pad vlade znači i ponovno vraćanje na staro i pitanja koja opterećuju društvo (kao što je Temeljni ugovor koji je sada stavljen ad acta) a Crna Gora nema vremena za čekanje i za još deceniju praznog hoda u kojoj bi se ponovo zbijali u nacionalne torove, prebrojavali i vraćali pogubnim balkanskim politikama.

Ekonomske posljedice u nadolazećoj krizi najavljenoj za jesen mogu biti ozbiljne i veoma negativne a odgovornost svakog poslanika jeste da dobro sagleda u kakvom problemu može biti država bez vlade. Institucije države u tehničkom mandatu ne mogu odgovoriti problemima krize na pravi način.

Mjera patriotizma jeste briga o građanima i evropski put države i ne želim da vjerujem da u parlamentu postoji bilo ko ko bi to doveo u pitanje zarad partijskog interesa. Odgovornost je pred svima.

Goran Đurović, potpredsjednik URA i ministar ekonomskog razvoja i turizma