Đurović Demokratama: Dalje ruke od Bara, ovo je multietnički i miran grad, a ne grad eskalacija

Pozivi Demokratske Crne Gore na večerašnji protest u Baru sa najavama eskalacije nemira je nešto što je građanima i građankama Bara neprihvatljivo. U Baru se živi vjekovima u slozi i međuvjerskoj harmoniji i nećemo dozvoliti da bilo ko taj naš mir narušava zarad čuvanja fotelja. Grad Bar svakoga dobronamjernog čeka raširenih ruku i velikog srca ali takođe znamo da kažemo ne svima koji žele da unose nemir u naš grad.

Svako ima pravo da na demokratski i miran način izrazi svoj protest i organizuje javna okupljanja u skladu sa zakonom ali bilo kakav poziv na nemire i esklaciju, pogotovo u ovim osjetljivim trenucima, nije korak u cilju očuvanja građanskog mira, već korak ka destabilizaciji Crne Gore i guranja našeg društva ka ivici.

Razlozi protesta koje navode Demokrate se mogu svesti u jedan jedini a on glasi – fotelja je naša nacija i krajnje je nepošteno da se kriju iza naroda, crkve i izborne volje.

Građanima i građankama Bara a i Crne Gore trebaju mir i stabilnost a ne nikako nestabilnost i nemir koje nam nude mlade Demokrate.

Od onih koji su nudili pobjede pretvorili su se u one koji šire podjele ali na sreću građani I građanke Bara i Crne Gore su mudriji od mlađanih momaka nedoraslih situaciji u kojoj se nalazi cijeli svijet.

Gospodo Demokrate, dalje ruke od Bara jer za nas mir nema cijenu.

Goran Đurović, potpredsjednik URA