Đurović: Abazoviću dozvoliti da završi započeti posao i vrati ugled CG kao sigurne investicione destinacije

Crna Gora nema vremena za gubljenje i sve dalje kalkulacije vode ka tome da prekinemo započetu borbu premijera Abazovića za bolje i pravednije društvo. Na dobrom smo putu, fali nam još par koraka i treba omogućiti premijeru Abazoviću da završi započeto zarad svih građana i građanki Crne Gore.

Crnoj Gori je potreban siguran investicioni ambijent. Ambijent u kojem visoka stopa korupcije i kriminala neće biti faktor koji će ozbiljne svjetske kompanije tjerati daleko od Crne Gore. Reforme koje je započela 43. Vlada i premijer Abazović su išle ka tome da Crna Gora bude prepoznata kao zemlja u kojoj postoji vladavina prava i koja garantuje sigurnost investicija. Dokaz za to je podatak da je nivo stranih direktnih investicija na kraju juna iznosio 508,03 miliona eura iliti 45,3% više u odnosu na uporedni period.

19. avgusta rušenjem Vlade premijera Abazovića taj proces je usporen sa ozbiljnim posljedicama da se proces reformi i zaustavi.To  bi imalo za posljedicu vraćanje Crne Gore u prošlost kada je bila prepoznata kao zemlja u kojoj su se najbolje snalazili oni koji su se bavili raznim nelegalnim poslovima.

Imajući u vidu koliko je potrebna vladavina prava i jaka država za jaku ekonomiju neophodno je pustiti premijera Abazovića da završi započeti posao i vrati ugled Crnoj Gori kao sigurnoj investicionoj destinaciji. 

Goran Đurović, potpredsjednik URA i ministar ekonomskog razvoja i turizma