Đukanovic prekršio Ustav, Demokrate rušenjem 43. Vlade vratili mehanizam njemu u ruke

Demokrate su rušenjem 43. Vlade vratili mehanizam odlučivanja o daljim političkim procesima u državi u ruke Milu Đukanoviću, na šta je URA na vrijeme upozoravala, a što je danas došlo na naplatu.

Ispostavlja se da su Demokrate na ovaj način željeli samo opstrukciju, zaslijepljeni patološkom mržnjom prema URI i njenom lideru Dritanu Abazoviću.

Podsjećanje radi građana – URA je nudila rekonstrukciju 43. Vlade, što su Demokrate odbacile vrativši na taj način mehanizam u ruke Đukanoviću. Uzgred Demokrate su opstruirale pregovore o novoj vladi izbjegavajući da za sedam sastanaka donesemo konkretna rješenja i sa svojim besmislenim zahtjevima minirale čitav proces.

Nesporna je činjenica i da Miodrag Lekić ima podršku URE za novog mandatara jer je Predsjedništvo taj prijedlog juče potvrdilo na glasanju ali i donijelo odluku da se ne potpisuje bilo kakav dokument do konačnog dogovora i preciziranja svih stvari.

Đukanović je ovim činom pokazao nedemokratski karakter , samovolju i autokratski manir jer Ustavom i zakonima nije predviđeno da se za imenovanje mandatara Vlade potpisi moraju skupiti. Bez potpisa poslanika određeni su gotovo svi mandatari vlada u Crnoj Gori.

U ovom trenutku najvažnija stvar za i dalje aktuelni sastav parlamenta jeste da se postigne konsenzus oko izbora Sudskog savjeta i sudija Ustavnog suda kako zbog EU puta Crne Gore tako i zbog regularnosti izbornih procesa koji slijede.