Dok Đukanović preko angažovanih medija širi netrpeljivost i besmislice, borba protiv kriminala i korupcije neće stati

Dok preko svojih angažovanih medija iz regiona Milo Đukanović širi netrpeljivost, proizvoljne ocjene i besmislice o ugroženosti države URA i njen lider brinu o onome što je najveći interes države a to je beskompromisna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Predsjedniku države Milu Đukanoviću presudili su birači u već nekoliko izbornih ciklusa a sudovi i istorija su i dalje na čekanju.

Upravo su Đukanović i njemu slični političari ti koji najviše koče evropski put Crne Gore ali i cijelog regiona, zaraženi virusom prošlosti, paranojom i ličnim frustracijama sa kojima u čeljustima nacionalizma, korupcije i kriminala drže cijeli region već decenijama. Samo oni sa sopstvenom krizom identiteta (poput Đukanovića) koji su promijenili stotinu ideologija imaju potrebu da ističu takve teme u prvi plan. Otuda ne čude ocjene Đukanovića koji u Dritanu Abazoviću vidi smetnju za takav sistem vrijednosti i takav društveni kontekst.

Uprkos pomenutom diskursu, koji kako vidimo zdušno i dalje njeguje predsjednik države, hraneći njime aveti prošlosti, većinska Crna Gora je zagledana u budućnost a ona je evropska. Budućnost lišenu konstantnog vraćanja u prošlost zbog koje cijeli region decenijama tapka u mjestu zaostajući za EU.