Direktor Plantaža zastrašuje radnike da ne pričaju o kriminalu i korupciji u toj kompaniji

„Naime Vuković u dopisu radnike „Plantaža“ imperativno navodi da o nelegalnim radnjama u firmi ne govore javno, već da svoje tvrdnje sa dokazima upute njemu, a da će ih onda on proslijediti nadležnim organima. Vuković na ovaj način izigrava dežurnog policajca i autoriteta i ako se zna da radnici nisu dužni da njemu prinose dokaze o neregularnostima u kompaniji“, ističu iz URE.

Oni ohrabruju radnike „Plantaža“ da sva saznanja o kriminalnim radnjama uprave Verice Maraš, čiji je dio bio i sami Vuković, dostave nadležnim organima i da o tome potpuno slobodno govore u javnosti.

„Jer staljinističke metode kojima se služi i Vuković više nisu praksa u Crnoj Gori. Dakle, bez straha od bilo kakvog disciplinskog radnog postupka ili sl. govorite o neregularnostima u državnoj kompaniji „Plantaže“. Na taj način ćete pomoći da kompanija stane na zdrave noge“, poručili su oni radnicima ove državne kompanije.

Iz URE dodaju i da je neumjesno da Vuković govori svojim radnicima da bi neki od njih trebalo da posjete specijalizovane ustanove koje su namijenjene mentalnom zdravlju.