Direktor bjelopoljske bolnice dr Kenan Erović donirao tri zarade za njeno renoviranje

Erović je na tu funkciju  došao u aprilu, nakon smjene prethodne direktorice Biserke Bulatović, i nedavno  iznio podatak da je ta zdravstvena ustanova dužna oko milion eura prema dobavljačima.

Osim toga, dr Erović je u toj ustanovi zatekao haos u organizaciji i infrastrukturi te nedavno ukazao na sav javašluk i gotovo nadrealnu neodgovornost prethodnih rukovodstava ove bolnice.

Usljed kvara na vodoinstalacijama, koji je bio prisutan godinama, mnoge prostorije su uništene i neophodna im je rekonstrukcija (prije svega hirurška i ginekološka ambulanta).

Dr Erović je pozvao donatore da pomognu rekonsntrukciji i osavremenjivanju bolnice a ovom donacijom je dao i lični primjer.

“S obzirom na to da je bolnica u velikim dugovima, sredstva ne postoje, molim sve ljude dobre volje koji mogu da pomognu finansijski da pokušamo da što prije riješimo problem ovih ambulanti jer je frenkvencija pacijenata i ljudi kroz ove ambulante na dnevnom nivou veća od 150“, kazao je Erović nedavno Vijestima.

Bolnica u Bijelom Polju planira adaptaciju internog odjeljenja, zatim etapno svih ambulanti, nabavku nove opreme i edukaciju srednjeg i visokog medicinskog kadra. Poslije više godina, od prije mjesec, u saradnji sa Institom za bolesti djece u Podgorici, urađene su i prve operacije iz oblasti dječje patologije.

“Ići ćemo ka tome da dovodimo stručne konsultante iz Kliničkog centra i regiona, kako bismo povećali paletu zdravstvenih usluga i na taj način omogućili što bolju zdravstvenu zaštitu u Bijelom Polju, a i okolnim opštinama”, kazao je Erović u izjavi Vijestima.