Đeljošaj: Uvjereni smo da će Đurovićeva vizija gradu Baru vratiti mjesto koje zaslužuje

,,Nepobitna je tužna činjenica da grad Bar nije iskoristio svoj razvojni potencijal. I to će se, nakon ovih lokalnih izbora promijeniti, jer je potencijal ogroman: i turistički i ekonomski”, saopštio je predsjednik Albanske alternative Nik Đeljošaj.

Kako je kazao, grad u kojem se nalazi najveća luka u Crnoj Gori, grad u kojem se nalazi maslina za koju se pretpostavlja da je najstarija u Evropi, grad koji ima netaknutu obalu veličanstvenog jezera ne zaslužuje vlast koja nije uspjela da valorizuje niti jedan od tih potencijala. ,,Dobri i harmonični međuljudski odnosi mještana Bara su vjekovima bili primjer međusobnog poštovanja i uvažavanja, ali je samo pod ovom vlašću došlo do pogoršanja tih odnosa i do zastrašivanja pripadnika nacionalnih manjina. Kao što je Stara barska tvrđava odoljela različitim osvajačima, odoljeće i ovom pokušaju urušavanja tradicionalno dobrih odnosa svih građana Bara, bez obzira na njihovu nacionalnu i vjersku pripadnost, bez obzira na njihov maternji jezik”.

On je naveo da su Krajina i Ostros ogledalo vlasti koja će na lokalnim izborima 23. oktobra biti ispraćena u političku penziju. ,,Krajina i Ostros, i pored svih potencijala koje imaju za razvoj turizma, ostali su, nezasluženo, kao slijepo crijevo na razvojnoj mapi grada Bara. Odatle mladi ljudi odlaze zbog nedostatka osnovne infrastrukture, nezaposlenosti i odsustva preduslova da kvalitetno realizuju bilo kakvu poslovnu ideju koja će im obezbijediti egzistenciju”.

Zbog svega navedenog, dodao je, Albanska alternativa pruža punu podršku kandidatu za gradonačelnika Goranu Đuroviću. ,,Uvjereni smo da će njegova vizija gradu Baru vratiti mjesto koje zaslužuje na ekonomskoj i turističkoj mapi Crne Gore i da će svaki pojedinac biti vrijednovan isključivo prema onome što zna i umije, a ne po kriterijumima koji su imanentni partijskoj ili nekoj drugoj pripadnosti. Bar mora biti kompas koji će pomoći Crnoj Gori da, u ovim smutnim vremenima, uplovi u mirnu luku!
Albanska alternativa zna da Bar to može i da Krajina to može a pogotovo sa Goranom Đurovicem na čelu grada koji je jedini kandidat koji okuplja sve različitosti Bara”, zaključio je on.