Danilovgradska URA DF-u: Neistine da je Vojvodić bio udarna pesnica DPS-a, s ponosom ističemo njegove zasluge

Povodom netačnih saopštenja i dezinformacija u kojima se navodi da je novoimenovani predsjednik Upravnog odbora Zavoda za zapošljavanje Crne Gore (ZZZCG), Dejan Vojvodić, bio udarna pesnica DPS-a, iz danilovgradske URE stiže demanti.

Kažu da Vojvodić nikada nije bio u stranačkim organima DPS-a. Njihovo saopštenje slijedi u cjelosti:

Na račun spekulacija koga je glasao na izborima, jedino šta ima da se poruči jeste da kao i svaki građanin ima legitimno pravo glasanja po sopstvenom ubjeđenju a nikako po partijskim direktivama. Da Ii je i koga glasao proteklih godina, ne možete saznati a posebno ne mogu one partije koje šire neistine.

Bivša predjsednica Odbora, Hadži Vesna Vujošević je za vrijeme svog mandata kontinuirano koristila poziciju u lične svrhe i  na štetu Zavoda. Tako je koristila službena vozila u svojstvu privatnih zarad višednevnih odlazaka prema moru i sjeveru Crne Gore tačnije zarad ličnog uživanja.

Pored toga, ista se sve vrijeme bavila kadrovskom politikom u Zavodu i na taj način sprovodila partijsku direktivu. lstu strategiju je htjela sprovesti i u Sindikatu, ali nije uspjela u toj namjeri, jer Vojvodić to nije dozvolio.

Zavod je kao institucija degradiran, što je „rezltat“ njenih sposobnosti i  težnje za opštim prosperitetom institucije.

Takode, u Sindikatu nije ni bila članica, ali je željela da ima kontrolu nad njim. Potvrda njenog stava prema Sindikatu je i to da nikada nije imala empatiju prema članovima istog, stoga nije nikada pružila bilo kakav vid pomoći i podrške. Medutim, imala je empatiju prema sebi, pa je na račun Zavoda često trošila novac u  svrhu  ličnih ručkova i drugih zadovoljstava.

S druge strane imamo Dejana Vojvodića, koji je postao predsjednik sindikata 2018. On je dugogodišnji radnik ZZZZ u Danilovgradu a naša je čast što je i potpredsjednik danilovgradske URE.

05.08.2022 je podnio ostavku na mjesto predsjednika Sindikata, kada je imenovan na mjesto predsjednika UO ZZZCG.

Možete sami procijeniti koliki se progres desio u Sindikatu za vrijeme njegovog mandata. 2018. članstvo je brojilo 60 ljudi, da bi 2022. ta cifra bila 211.

18 penzionera je ispraćeno u penziju sa sindikatskim poklonom od 500€, kao znakom pažnje.

Finanasijsku pomoć su primali članovi kojima su kuće oštećene iii uništene požarima. Sprovedena je akcija da svaki član ima mogućnost pozajmice od sindikata i to od 1000€.

Relevantno je spomenuti da je Sindikat 2018. imao budžet od 3 900€, da bi današnji budžet bio oko 30 000€.

Angažman Vojvodića u Sindikatu je bio isključivo volonterski. Mnoge tužbe i sporove zaposleni su dobili zahvaljujući Sindikatu, iako je Zavod često preuzimao zasluge. Finansijski izvještaji i dešavanja su potpuno transparentni za sve članove, pa je moguć uvid u sve promjene na računima preko analitičkih kartica, u svakom momentu.

lz svega navedenog, može se zaključiti da je plasiranje dezinformacija oruđe da se spriječi dublja analiza svih radnji u Zavodu, koje su se dešavale u proteklom periodu. U redovima URA nema niti straha niti revanšizma, kako se navodi u saopštenju DF-a. S imenovanjem Vojvodića na mjesto predsjednika UO ZZZCG, počinje još jedna borba za istinu. Uskoro će biti oformljena i komisija protiv malverzacija i poslovnog nepočinstva, od strane novog rukovodstva Odbora.

Neka počnu od istog tog Dejana Vojvodića, preko Hadži Vesne Vujošević, pa svih redom. Mi smo za takav scenario spremni, a vi?