Dan nezavisnosti proslavimo optimistični i uvjereni da možemo da budemo uspješna evropska priča

Na Dan nezavisnosti koji Crna Gora sjutra obilježava kao datum kada je 2006. na referendumu obnovila svoju nezavisnost građani treba da budu optimistični i uvjereni da možemo zajedno da budemo uspješna evropska priča.

Crna Gora kao građanska, evropska i ekološka država mora biti matica i dom svih njenih građana bez obzira na bilo koju njihovu ličnu pripadnost ili opredjeljenje. Bez obzira na poteškoće i izazove sa kojima se kao društvo i država susrijećemo, ako zajednički energiju usmjerimo na bolji život svih nas, sa krajnjim ciljem da što prije postanemo dio porodice najrazvijenih država Evrope, onda ćemo imati mnogo više razloga za slavlje.

Pozivamo sve lokalne uprave da u prazničnim danima ukrase ulice državnim zastavama kako bi poslali poruku jedinstva, ljubavi i privrženosti prema našoj Crnoj Gori.

U želji da ovaj ali i svaki naredni Dan nezavisnosti proslavljamo sa dobrim i lijepim vijestima za sve nas, građanima Crne Gore ma gdje god se nalazili u svijetu želimo srećan 21. maj – Dan nezavisnosti.