Daćemo sportu u Nikšiću veći značaj, jer mu se DPS nikada nije valjano odužio

Kako je kazao, prvo što će ta koalicija uraditi nakon što poslije 14. marta bude participirala u lokalnoj vlasti, jeste nanovo aktiviranje gradskog FK Čelik i investiranje preko 200 000 eura godišnje iz budžeta tom klubu. ,,Uz jaku Sutjesku – nanovo ćemo stvoriti jak Čelik, klubove po kojima će se Nikšić i Crna Gora valjano prepoznavati”, navodi Đerić.

Prema njegovim riječima, sa jednakom pažnjom posvetiće se i manje popularnim sportovima. ,,Obezbijedićemo pomoć u finansiranju nekomercijalnih sportskih disciplina kao što su džudo, rvanje, atletika, vaterpolo, boks, plivanje, šah i slično. Važan segment u našem program vezanom za sport predstavlja i popularizacija školskog sporta. U tom pogledu organizovaćemo školske lige u svim sportovima, a sve u cilju povećavanja svijesti djece o zdravim stilovima života”.

Đerić napominje da je, da bi se sport i sportske discipline razvijali, potrebna i odgovarajuća sportska infrastruktura. ,,U tom smislu izgradićemo stadion malih sportova, dok ćemo rekonstruisati postojeća i izgraditi nova sportska igrališta. Izgradićemo i minimum dvije balon sale koje će biti besplatno na raspolaganju lokalnim sportskim društvima”.

Kandidat za odbornika sa liste Crno na bijelo u Nikšiću ističe da će se ta opština, dok bude trajao mandat te koalcije, u cilju popularizacije sporta, truditi da finansijski i logistički pomogne razne turnire i sajmove sportskih aktivnosti. ,,Kada je riječ o finansijskom dijelu, Opština Nikšić će pomagati svim sportskim kolektivima na jednak i transparentan način, uz poseban osvrt na mlađe kategorije. Sport je važan u razvijanju i njegovanju našeg dobrog duha Nikšića. Jer Može Nikšić – Crno na bijelo”, zaključio je Đerić.