Cetinjska URA: Cetinje ima perspektivu, moramo se okrenuti budućnosti i udružiti snage

Svim našim sugrađankama i sugrađanima čestitamo 13. novembar Dan Prijestonice Cetinje.

Cetinje je oduvijek bilo simbol trajanja, neustrašivosti i nesalomljivosti, ali i simbol umjetnosti, znanja, stvaralaštva i napretka Crne Gore. Danas je neophodno da svi zajedno uložimo trud da Cetinju vratimo vrijednosti koje su ga krasile i činile tako posebnim.

Godina za nama pokazala je da možemo drugačije. Odgovornim pristupom i entuzijazmom ljudi koji vole ovaj grad, bez obzira na nagomilane probleme i dobro poznate finansijske dubioze urađeno je dosta dobrih stvari koje naši sugrađani, sigurni smo, prepoznaju.

Trudićemo se da ojačamo već dobru saradnje državne i lokalne vlasti i tako omogućimo realizaciju bitnih infrastrukturnih i razvijnih projekata koji će povećati privrednu aktivnost Prijestonice, omogućiti zapošeljavanje određenog broja naših sugrađana, ali i povećati broj onih koji će posjetiti Cetinje. Naš najznačajni i najteži zadatak je zadržati sugrađane da svoju budućnost vežu za Cetinje. Prirodne potencijale i bogato kulturno istorijsko nasleđe možemo valorizovati samo ukoliko zadržimo ljude. Da bismo u tome uspjeli moramo se okrenuti budućnosti, udružiti snage, objediniti ideje i znanje. Upravo zbog toga, bez obzira na razlike, naša ruka je pružena svima koji žele raditi u interesu grada i to se pokazalo kao dobar recept.

Odbor Prijestonice Cetinje Građanskog pokreta URA